Home » D:News » Sarea, prieten sau duşman? Ce riscuri apar atunci când consumăm în exces şi beneficiile pentru piele

Sarea, prieten sau duşman? Ce riscuri apar atunci când consumăm în exces şi beneficiile pentru piele

Sarea, prieten sau duşman? Ce riscuri apar atunci când consumăm în exces şi beneficiile pentru piele
Publicat: 14.05.2019
Am tot auzit de băile cu sare şi cum arată răsfăţul pentru piele. Fiind o substanţă indispensabilă organismului, consumată în exces ajunge chiar să dăuneze. Necesarul zilnic de sare este de aproximativ 3 grame pe zi. Printre cele mai sănătoase se numără sarea marină, sarea de Himalaya sau sarea de mină, neprelucrată.

Sub nicio formă sarea cu adaos de iod sau sarea prelucrată nu trebuie folosite, deoarece prin procesul de prelucrare se pierd toate mineralele asociate. Astfel, sarea devine un produs pur chimic – clorură de sodiu.

Suzana Pretorian, doctor balneolog, a vorbit despre consumul de sare, în special despre riscurile la care ne expunem în urma consumului în exces.

„Consumul exagerat de sare presupune riscuri pentru sistemul cardio-vascular şi rinichi. Consumată în cantităţi moderate, sarea este de importanţă vitală pentru organism, practic majoritatea reacţiilor chimice din corp implică pompa membranară de sodiu; procesele de transmitere zilnică a miliardelor de influxuri nervoase necesită la depolarizarea şi repolarizarea membranelor neuronale sodiu şi clor“.

Citeşte continuarea pe CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase