Home » D:News » Semne transmise de corp că nu consumi suficiente proteine

Semne transmise de corp că nu consumi suficiente proteine

Semne transmise de corp că nu consumi suficiente proteine
Publicat: 25.06.2019
Pentru o bună funcţionare a organismului, nelipsite din dietă sunt proteinele, deoarece acestea ne oferă energia de care avem nevoie.
„Studiile ştiinţifice încurajează consumul de proteine ca având cele mai multe beneficii pentru organism, indiferent că vorbim despre proteina din sursă animală sau cea din sursă vegetală. Proteinele conferă senzaţia de saţietate mult mai repede, fără să consumi foarte multă hrană, pentru că acestea reduc nivelul de grelină, hormonul foamei. Dacă doriţi să scăpaţi de kilogramele în plus, reduceţi carbohidraţii şi consumaţi mai multă proteină. Aceasta este esenţială dacă doriţi să creşteţi masa musculară şi forţa. Ultimele studii arată că proteina este benefică şi pentru sănătatea masei osoase. Recomand o alimentaţie bogată în proteine şi femeilor aflate la menopauză, pentru că atunci apare riscul de osteoporoză. Mai mult, consumul de proteine accelerează metabolismul şi arderile, scade presiunea arterială (reducând astfel riscul de atac vascular) şi vă ajută să îmbătrâniţi frumos”, explică nutriţionistul Gianluca Mech. 
 
În medie, o persoană ar trebui să consume zilnic 0.72 g proteine la un kilogram de masă musculară, dar aceste valori diferă în funcţie de alţi factori precum vârsta, stilul de viaţă, masa musculară şi starea generală de sănătate. Iată câteva semne care sugerează că nu consumi suficiente proteine zilnic.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase