Home » D:News » Plăcuțele cu nume de străzi din Miercurea Ciuc trebuie schimbate. Decizia Curții de Apel este definitivă

Plăcuțele cu nume de străzi din Miercurea Ciuc trebuie schimbate. Decizia Curții de Apel este definitivă

Plăcuțele cu nume de străzi din Miercurea Ciuc trebuie schimbate. Decizia Curții de Apel este definitivă
Sursa foto: Google Maps
Publicat: 24.06.2020

Primarul din Miercurea Ciuc este obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu denumiri de străzi care sunt inscripționate întâi cu numele în limba maghiară și apoi în românește. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Curtea de Apel București a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR), depus împotriva unei sentințe a Tribunalului București din 5 septembrie 2019.

Edilul fusese obligat de Tribunalul București să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat, cea română, să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii.

Decizia instanței este una definitivă

Decizia instanței a fost luată după ce Robert Raduly a fost acționat în judecată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, transmite Mediafax.

Raduly a făcut recurs la decizia Tribunalului București care s-a judecat la Curtea de Apel București, această decizie a instanței fiind definitivă.

Primarul din Miercurea Ciuc nu a putut fi contactat.

Vă recomandăm să citiți și:

Ungaria a condamnat declaraţiile lui Klaus Iohannis: Sunt o formă de ”instigare la ură”

Jurnaliştii din presa de stat din Ungaria au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Ungaria

Istoricul român Lucian Boia, după ce a fost decorat de către preşedintele Ungariei: Trianon este o „traumă majoră” pentru Ungaria

Reclamele Coca-Cola pe care autorităţile din Ungaria le consideră „dăunătoare moral”

Colecţia de monede a unor victime ale Holocaustului, descoperită în Ungaria

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase