Home » D:News » Legalizarea marijuanei împiedică scăderea consumului în cazul adolescenților

Legalizarea marijuanei împiedică scăderea consumului în cazul adolescenților

Legalizarea marijuanei împiedică scăderea consumului în cazul adolescenților
Un studiu efectuat în statul Washington, SUA, indică o scădere a consumului de marijuana în rândurile adolescenților odată cu legalizarea.
Publicat: 27.07.2020

Un studiu efectuat în statul Washington, SUA, indică o scădere a consumului de marijuana în rândurile adolescenților odată cu legalizarea.

Legalizarea consumului de marijuana și de produse derivate reprezintă o parte importantă a agendelor publice din mai multe țări de pe mapamond. Una dintre cele mai vii dezbateri pe această temă are loc în SUA, acolo unele dintre state au legalizat consumul acestui drog.

Unul dintre aceste state este Washington, iar un studiu longitudinal, în care au participat peste 230 de adolescenți, a ajuns la o concluzie interesantă. Mai exact, cercetătorii explică faptul că legalizarea marijuanei a dus la încetinirea tendinței generale de scădere a consumului, notează Medicalxpress.

„Când ne gândim la legalizarea marijuanei,una dintre îngrijorări privește creșterea consumului în cazul minorilor”, explică Jennifer Bailey, autor principal al studiului.

Cercetătorul mai adaugă faptul că pentru adolescenți consumul de marijuana poate avea o serie de efecte nefaste: „Utilizarea timpurie și/sau în exces în timpul adolescenței poate avea multe consecințe negative asupra sănătății, deci nu ne dorim ca utilizarea în cazul adolescenților să crească”.

Studii similare

Aceste descoperiri nu sunt neapărat neobișnuite, ele confirmând concluziile altor studii anterioare care remarcau o încetinire a ratei de consum în cazul minorilor.

Minorii care au participat la acest studiu aveau vârste cuprinse între 1 și 13 ani, când studiul a început, în 2002; consumul lor de marijuana fiind evaluat de la 10 până la 20 de ani. Diferența de vârstă dintre subiecți s-a materializat într-o transformare a percepției asupra pericolelor ridicate de consumul zilnic, fiind considerat mai periculos de către cei născuți după anul 2000. Cercetătorii pun această diferență pe eforturile depuse în ceea ce privește prevenirea consumului de droguri la nivelul școlilor și comunităților locale.

Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine.

Citește și:

Poate consumul excesiv de marijuana să ducă la simptome psihotice?

Un bărbat a trăit 18 ani cu o punguţă de marijuana în nas

Oamenii au folosit marijuana cu cel puţin 2.500 de ani în urmă

Consumul de marijuana a fost asociat unei concentraţii crescute a spermei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase