Home » D:News » Fauci afirmă că zeci de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 vor exista la începutul lui 2021

Fauci afirmă că zeci de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 vor exista la începutul lui 2021

Fauci afirmă că zeci de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 vor exista la începutul lui 2021
Anthony Fauci / Credit foto: Profimedia
Publicat: 07.08.2020

Producătorii de medicamente vor avea probabil zeci de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului în prima parte a anului viitor, a afirmat Anthony Fauci, principalul specialist în boli infecţioase din SUA.

Într-un interviu pentru Reuters, Anthony Fauci a afirmat că s-ar putea fabrica până la un miliard de doze de vaccin anti COVID-19 , până la finalul anului 2021, și că speră că lumea va putea trece peste pandemia care a ucis peste 700.000 de  oameni, în întreaga lume, cu ajutorul unui vaccin.

Secretarul american pentru Sănătate, Alex Azar, a declarat luna trecută că SUA vor avea sute de milioane de doze de vaccin până la începutul anului 2021.

Aceste obiective sunt posibile doar pentru că producătorii de medicamente au acceptat, pentru a economisi timp, să fabrice cantități mari de vaccinuri chiar înainte de a ști dacă funcționează.

Optimist că va exista un vaccin anti COVID-19 aprobat

Fauci s-a declarat optimist că va exista „un vaccin suficient de eficient pentru a putea fi aprobat”.

Acest lucru nu se va întâmpla din cauza presiunii de a avea un vaccin disponibil la timp pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în speranţa de a stimula şansele de realegere a preşedintelui Donald Trump, a mai spus el. Acesta a adăugat că  autorităţile de reglementare au promis „că nu vor permite ca factorii politici” să interfereze cu necesitatea livrării unui vaccin anti COVID-19 care să fie sigur și eficient.

Fauci a dat interviul pentru Reuters în aceeași zi în care Trump a declarat, într-altul pentru Fox News, că virusul „va dispărea precum lucrurile care dispar”.

Principalul specialist în boli infecţioase din SUA a precizat, însă, că unele părți ale țării s-au descurcat bine în ceea ce privește combaterea răspândirii virusului, în timp ce altele nu.

„Sper, și simt că este posibil, ca până la 2021 și să ajungem într-un alt ciclu pe care să îl avem sub control”, a mai spus el.

Vă recomandăm să citiți și:

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Un grup de cercetători a testat un vaccin anti COVID-19 fără a avea dovezi că acesta ar fi eficient

Bill Gates promite să nu folosească vaccinul anti-coronavirus pentru a implanta microcipuri în oameni

A început cel mai amplu test clinic al unui vaccin anticoronavirus. Zeci de mii de oameni vor fi injectați

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase