Home » D:News » Cel mai înalt leagăn din lume se află la peste 100 de metri, iar balansul se face cu o viteză de 130 km pe oră

Cel mai înalt leagăn din lume se află la peste 100 de metri, iar balansul se face cu o viteză de 130 km pe oră

Publicat: 23.08.2020

Chinezii au inauguat cel mai înalt leagăn din lume, situat la o înălțime de 108 metri.

GALERIE FOTO

Leagănul a fost inaugurat în districtul Yunyang, China, și este supendat de o stâncă înaltă din Longgang, unde se află o panoramă superbă. Cu o înălțime a înclinării de 108 m, Guinness World Records l-a omologat luna trecută drept cel mai înalt leagăn din lume. Având o structură în culorile curcubeului, noua distracție a chinezilor dispune de un arc înalt de 100 m și turnul de lansare.

Leagănul special este pentru trei persoane, iar cei care își fac curajul să îl încerce sunt prinși bine în elemente de siguranță deoarece sunt ridicați la o înălțime 88 de metri și apoi eliberați în gol. Apoi sunt balansați în aer cu o viteză de aproximativ 130 km pe oră, potrivit 20minutes.

A detronat un record deținut de Africa de Sud

Leagănul ar fi trebuit să fie inaugurat mult mai devreme, la începutul acestui an, însă evenimentul a fost amânat din cauza restricțiilor impuse în contextul epidemiei COVID-19.

Noua atracție din China a depășit recordul anterior deținut de un leagăn instalat la 88 de metri, în 2011, deasupra unui stadion din Durban, Africa de Sud.

Datorită geografiei țării lor, chinezii au o mare pasiune pentru înălțimi, dovadă fiind și podul Pingtang, construit anul trecut în regiunea Guizhou. Cu o lungime de peste 2 kilometri și un turn principal cu o înălțime de 328 de metri, mașinile trec pe acest pod la o înălțime mai mare de 300 de metri.

Deoarece regiunea Guizhou este una muntoasă, aici se găsesc 47 dintre cele mai înalte 100 de poduri din lume.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum este testată rezistența noului pod din Genova, la doi ani de la dezastrul care a ucis 43 de oameni

China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt

Chinezii au clonat un câine poliţist cu merite în rezolvarea crimelor

10 invenții care au fost folosite pentru scurtă durată, dar care au schimbat lumea

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase