Home » D:News » Bulgarii promit o maşină sport electrică cu un design desprins din filmele SF. Cât va costa

Bulgarii promit o maşină sport electrică cu un design desprins din filmele SF. Cât va costa

Publicat: 01.11.2020

O companie din Bulgaria îţi promite cea mai tare maşină electrică. Se numeşte Alieno şi arată ca în filme.

La graniţa Bulgariei cu Grecia se află un mic orăşel numit Tuhovişta. Probabil ultimul loc de unde te-ai aştepta să vină cea mai puternică maşină electrică din lume. Însă asta promite şeful companiei Alieno. Ahmed Merchev îţi spune că va construi o maşină electrică de 2 ori mai puternică decât Lotus Evija, maşina cu cei mai mulţi cai putere în prezent, adică două mii.

Interiorul mașinii este desprins din filmele lui Steven Spielberg

Alieno Arcanum va fi de două ori mai puternică. Capabilă să prindă 488km/h şi cu o baterie care depăşeşte 1000 de kilometri autonomie. Interiorul este desprins din filmele lui Steven Spielberg. Ecrane peste tot, o mulţime de senzori.

„Vrem să te simţi ca şi cum ai fi la bordul unei nave spaţiale” spune Encho Enchev, şeful departamentului de design. Filmele Avatar şi Promotheus l-au inspirat, potrivit Mediafax.

Cât va costa această maşină SF? Un milion şi jumătate de euro, îţi spune compania care caută şi alţi investitori pentru a transforma conceptul în realitate. Momentan este doar un vis frumos, neexistând un prototip funcţional pentru maşină.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase