Home » D:News » Avioanele de luptă Suhoi Su-57 ale Rusiei ar fi testat deja o nouă rachetă hipersonică

Avioanele de luptă Suhoi Su-57 ale Rusiei ar fi testat deja o nouă rachetă hipersonică

Avioanele de luptă Suhoi Su-57 ale Rusiei ar fi testat deja o nouă rachetă hipersonică
Sursa foto: Anna Zvereva/ Wikimedia
Publicat: 20.02.2021

Noua generație de avioane de luptă rusești Suhoi Su-57 ar fi început teste de zbor în timpul cărora transportă noi rachete hipersonice aer-sol. Surse anonime din cadrul complexului industrial militar al Rusiei au declarat că Su-57 a finalizat deja mai multe teste de zbor cu arma care nu este deocamdată identificată și care nu a fost încă lansată.

Rachetele folosite în timpul testelor de zbor au fost descrise ca fiind prototipuri „funcționale” în mărime naturală. Potrivit surselor anonime citate de publicația de știri finanțată de statul rus RIA Novosti, prototipurile nu dețin un sistem de propulsie și focoase, însă sunt identice cu armele reale din punct de vedere al dimensiunii și greutății.

GALERIE FOTO

Mai mult, versiunile testate includ „circuite electrice care verifică interfața electrică a munițiilor cu echipamentul aflat la bordul aeronavei de lansare”, a adăugat sursa.

O armă hipersonică ar face avioanele Suhoi Su-57 mai atractive

Noile rachete hipersonice, despre care s-a spus că ar fi fost transportate în interiorul avioanelor Su-57, sunt descrise ca fiind „arme aer-sol compacte, concepute pentru a distruge sistemele de apărare ale adversarului și lansatoarele de rachete balistice și de croazieră”.

Aceleași surse au mai precizat că primele lansări ale noilor armelor ar putea avea loc cu avioanele Su-57 „în viitorul apropiat”.

O armă hipersonică ar face avioanele Suhoi Su-57 o opțiune mai atractivă pentru potențialii clienți de export. Până acum, Rusia a plasat comenzi doar pentru 76 de avioane Sukhoi Su-57, primele dintre acestea fiind livrate în luna decembrie a anului trecut.

Rusia încearcă să producă și alte arme pentru Su-57

Însă, cel mai probabil, astfel de noi rachete hipersonice vor putea fi transportate și de alte avioane de luptă rusești, informează The Drive.

Între timp, Rusia lucrează la producerea altor arme concepute pentru Su-57, precum racheta anti-radiații Kh-58UShK și Kh-69, o armă aer-sol subsonică care ar fi concepută pentru a distruge ținte cu coordonate cunoscute pe raze de peste 290 de kilometri. De asemenea, mai sunt și alte rachete cu rază scurtă și lungă în curs de dezvoltare pentru Su-57.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii au testat prototipul unui motor cu reacție hipersonic care ar putea ajunge oriunde în lume în doar 2 ore

Noi imagini cu un bombardier chinezesc și o rachetă misterioasă sugerează că țara ar avea capabilități hipersonice

Rusia își prezintă forța aviatică în timpul aniversărilor militare. Ce au făcut avioanele Iliușin Il-76 la Moscova

Imagini cu un nou avion spaţial hipersonic al Rusiei. Proiectul pregătit de ruşi care intră în cursa avioanelor spaţiale – FOTO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase