Home » D:News » Imagini din interiorul avionului VSS Unity. Primele cuvinte rostite de Richard Branson, odată ajuns în spațiu

Imagini din interiorul avionului VSS Unity. Primele cuvinte rostite de Richard Branson, odată ajuns în spațiu

Publicat: 13.07.2021
Imagini din interiorul avionului VSS Unity. Primele cuvinte rostite de Richard Branson, odată ajuns în spațiu
Sursa foto: Virgin Galactic

O filmare care arată ce s-a întâmplat în interiorul cabinei avionului VSS Unity, atunci când Richard Branson și echipajul său au ajuns în spațiu, a fost publicată.

Virgin Galactic a publicat o filmare din timpul călătoriei istorice făcute de Richard Branson, fondatorul companiei, în spațiu. Odată ajuns la altitudinea de 15.000 metri, avionul VSS Unity s-a desprins de sub aripile aeronavei VMS Eve și a continuat să se îndrepte singur către spațiul. La scurt timp, Branson și membrii echipajului și-au desfăcut centurile de siguranță și s-au bucurat de experiența de „a pluti” în imponderabilitate.

Prin geamurile avionului spațial VSS Unity se poate vedea Pământul, dar și întunericul emblematic al spațiului. Branson și membrii echipajului pot fi văzuți cum se uită uimiți pe geam, fiind absolut uluiți de tot ce se întâmplă.

„Dacă noi putem facem asta, doar imaginați-vă ce puteți face voi!”

„Am fost cândva un copil visător care se uita către stele. Acum sunt un adult într-o navă spațială alături de alți adulți minunați uitându-ne către frumosul nostru Pământ”, a spus Richard Branson înainte să-și desfacă centura de siguranță și să se lase purtat în imponderabilitate.

„Voi, următoarea generație de visători. Dacă noi putem facem asta, doar imaginați-vă ce puteți face voi! O, Dumnezeule! Este incredibil!”, a adăugat Branson.

Filmarea publicată de Virgin Galactic poate fi urmărită AICI.

Branson a desfășurat duminică, 11 iulie, primul său zbor în spațiu la bordul avionului VSS Unity dezvoltat de compania sa, Virgin Galactic. Deși zborul a fost amânat cu 90 de minute din cauza condițiilor meteo nefavorabile, totul a decurs conform planului în cele din urmă. Miliardarul a ajuns în spațiu alături de echipajul său, format din angajați ai companiei Virgin Galactic.

Călătoria lui Richard Branson marchează începutul unei noi ere

Richard Branson a desfășurat călătoria în spațiu cu doar nouă zile înainte de un alt zbor planificat pentru spațiu. Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, are de gând să ajungă în spațiu la data de 20 iulie 2021.

Deși Branson nu este nici pe departe primul om care ajunge în spațiu, călătoria sa marchează începutul unei noi ere, anume cea a turismului spațial. Compania sa, Virgin Galactic, intenționează să trimită turiști în spațiu încă de la fondarea sa în anul 2004.

Primul turist care a călătorit în spațiu a fost Dennis Tito. Afacerist și fost om de știință la Jet Propulsion Laboratory al NASA, Tito a ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale în aprilie 2001, acolo unde a rămas timp de o săptămână. Călătoria l-a costat 20 de milioane de dolari.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Moment istoric pentru Virgin Galactic. Richard Branson și echipajul au ajuns în spațiu

Richard Branson, primul zbor spațial cu Virgin Galactic. Lansarea și călătoria în spațiu, transmise în direct

Ce spune Richard Branson despre așa-zisa cursă spațială cu Jeff Bezos: „Știu că nimeni nu mă va crede”

Cea mai nouă navă spațială din flota Virgin Galatic. Ce spune Richard Branson despre vehicul

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase