Home » D:News » Nuntă regală în Rusia după mai bine de 100 de ani. Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit

Nuntă regală în Rusia după mai bine de 100 de ani. Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit

Nuntă regală în Rusia după mai bine de 100 de ani. Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit
Credit foto: Profimedia
Publicat: 02.10.2021

Un descendent al fostei familii imperiale a Rusiei s-a căsătorit vineri cu mireasa sa din Italia, în cadrul primei nunți regale care a avut loc pe teritoriul rus de la epoca țaristă, în urmă cu mai bine de un secol, relatează Reuters.

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu Victoria Romanovna Bettarini, o italiancă, la Catedrala Sfântul Isaac din fosta capitală imperială a Rusiei, Sankt Petersburg. La ceremonie au asistat sute de invitați, printre care se număra mama mirelui, Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei – moștenitoarea autoproclamată a tronului imperial rus – și peste o duzină de membri ai unor familii regale europene.

Străbunicul lui Gheorghe Mihailovici, Marele Duce Kirill Vladimirovici, a fugit din Rusia în timpul revoluției bolșevice din 1917, refugiindu-se mai întâi în Finlanda și apoi mutându-se cu familia sa în Europa de Vest.

Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soția și cei cinci copii ai săi au fost uciși în iulie 1918, în pivnița unei case de negustori din Ekaterinburg, un oraș situat la 1.450 km de Moscova.

Dinastia Romanov a condus Rusia timp de peste 300 de ani

George Mihailovici, în vârstă de 40 de ani, s-a născut la Madrid și a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Spania și Franța. Bettarini, în vârstă de 39 de ani, care s-a convertit la credința ortodoxă rusă anul trecut și a luat numele Victoria Romanovna, a fost condusă la altar de tatăl ei, Roberto Bettarini, care a lucrat în serviciul diplomatic italian.

George Mihailovici a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992 și s-a mutat la Moscova în 2019, unde lucrează la o serie de proiecte de caritate. Dinastia Romanov a condus Rusia timp de peste 300 de ani, înainte ca Nicolae al II-lea să abdice, la începutul anului 1917, ceea ce a dus țara pe calea Revoluției bolșevice din noiembrie același an, a războiului civil și a 70 de ani de guvernare comunistă.

În anul 2000, Biserica Ortodoxă a Rusiei l-a canonizat pe Nicolae al II-lea, care fusese prezentat ca un lider slab de către autoritățile sovietice.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase