Home » D:News » Eșec rușinos pentru SUA. Pentagonul a recunoscut că un test recent cu rachetă hipersonică a dat greș

Eșec rușinos pentru SUA. Pentagonul a recunoscut că un test recent cu rachetă hipersonică a dat greș

Eșec rușinos pentru SUA. Pentagonul a recunoscut că un test recent cu rachetă hipersonică a dat greș
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.10.2021

La doar câteva zile după ce China a lansat cu succes o rachetă hipersonică în jurul Pământului, oficialii din Departamentul de Apărare al SUA au recunoscut că un test similar desfășurat de aceștia a eșuat.

Pentagonul a transmis că sistemul menit să accelereze racheta până la viteze hipersonice a eșuat în timpul unui test desfășurat recent. Din cauza eșecului, oficialii americani au explicat că nu pot testa vehiculul hipersonic în sine, deși speră că incidentul va dezvălui mai multe informații esențiale pentru viitoarele teste.

„Experimentele și testele, atât cele de succes cât și cele eșuate, sunt cruciale pentru dezvoltarea tehnologiilor complexe și critice care pot atinge viteze impresionante, așa cum este cazul tehnologiilor hipersonice dezvoltate de departamentul nostru”, a declarat Tim Gorman, purtător de cuvânt pentru Pentagon.

Joe Biden, îngrijorat de testele cu rachete hipersonice ale Chinei

În ciuda situației jenante, Marina și Armata Statelor Unite ale Americii au reușit să testeze cu succes alte prototipuri de arme hipersonice. Testele „au demonstrat tehnologiile hipersonice avansate, capabilitățile și sistemele de prototipuri într-un mediu realist”, au adăugat oficialii de la Pentagon.

Toate acestea par să facă parte dintr-un război rece al tehnologiilor avansate. Președintele american Joe Biden a declarat recent pentru jurnaliști că este îngrijorat de presupusele teste cu rachete hipersonice ale Chinei. La începutul lunii octombrie, Rusia chiar a anunțat că a testat cu succes o rachetă hipersonică.

Vehiculele hipersonice, dificil de monitorizat și distrus

Chiar și cele mai avansate sisteme de apărare din lume nu pot împiedica eficient armele hipersonice, care pot atinge viteze de peste 6.100 km/h, scrie Futurism.

„Vehiculele hipersonice zboară la traiectorii mai joase și pot efectua manevre în zbor, fapt ce le face dificil de monitorizat și distrus”, a spus Taylor Fravel, exper în arme nucleare din China.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O rachetă hipersonică chineză care a înconjurat Pământul a șocat SUA. „Nu avem nici cea mai vagă idee cum au făcut asta”

Prima rachetă spațială sud-coreeană a ratat plasarea unui satelit pe orbită

Rămășițele temutei V-2, prima rachetă balistică din lume, descoperite după aproape 80 de ani

Rusia a lansat o nouă rachetă hipersonică de la bordul unui submarin

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase