Home » D:News » Sateliții Starlink s-au transformat în „mingi de foc” în atmosferă. Imaginile sunt dramatice

Sateliții Starlink s-au transformat în „mingi de foc” în atmosferă. Imaginile sunt dramatice

Sateliții Starlink s-au transformat în „mingi de foc” în atmosferă. Imaginile sunt dramatice
Foto: kevinizooropa/ YouTube
Publicat: 12.02.2022

Furtuna geomagnetică de la începutul lunii februarie a făcut ca 40 dintre sateliții Starlink de internet să cadă de pe orbită la scurt timp după ce fuseseră plasați acolo de o rachetă Falcon 9.

Unii dintre sateliții Starlink au coborât suficient de jos încât să ardă în atmosfera Pământului, oferind un spectacol dramatic, după cum se poate vedea în imaginile publicate pe internet.

Sateliții au fost prinși de furtuna geomagnetică înainte de a se putea înălța suficient cât să poată ajunge pe orbita lor finală.

Sateliții Starlink afectați de furtună nu prezintă un pericol

„SpaceX își plasează sateliții pe aceste orbite inferioare, astfel încât, în cazurile foarte rare în care un satelit nu trece de verificarea inițială a sistemului, acesta va fi scos rapid de pe orbită de către forța de frecare atmosferică”, se arată într-un comunicat al SpaceX, citat de Futurism.

Din fericire, sutele de kilograme de sateliți „prezintă risc de coliziune zero cu alți sateliți”, potrivit companiei. Deoarece ard în întregime pe orbită, „nu se creează resturi orbitale și nicio parte din satelit nu lovește pământul”.

Peste 1.800 de sateliți Starlink au fost lansați până acum

SpaceX a reușit să lanseze cu succes peste 1.800 de sateliți Starlink până acum. Lansarea condamnată de la începutul lunii februarie a fost a treia doar în acest an.

Din punct de vedere tehnic, compania are permisiunea de a lansa alte zeci de mii, ceea ce poate aglomera cerul nopții și îngreunează semnificativ observațiile astronomice.

Având în vedere ritmul în care SpaceX lansează sateliții, furtuna nu este un mare obstacol pentru companie. De fapt, următoarea lansare Starlink este deja programată pentru sfârșitul lunii februarie.

Vă recomandăm să citiți și:

SpaceX va pierde zeci de sateliți Starlink după cea mai recentă furtună geomagnetică

Unde a ajuns mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu în urmă cu patru ani?

Ce planuri are Japonia pentru explorarea spațială și când ar putea trimite o persoană pe Lună

Rusia râdea de SpaceX, dar acum a ajuns să rezerve un loc pe nava lor pentru un cosmonaut

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase