Home » D:News » Misiunea Boeing Starliner decurge surprinzător de bine. Are SpaceX motive să se teamă?

Misiunea Boeing Starliner decurge surprinzător de bine. Are SpaceX motive să se teamă?

Publicat: 27.05.2022

După ani de întârzieri și evitând la limită o catastrofă în timpul lansării sale inaugurale, a doua încercare de andocare la Stația Spațială Internațională făcută de misiunea Boeing Starliner merge destul de bine.

În ciuda faptului că două dintre propulsoarele capsulei au eșuat după lansarea de la mijlocul lunii mai, misiunea Boeing Starliner are mult mai mult noroc în ultimul timp, ducând la îndeplinire cu succes mai multe obiective decând a andocat.

Potrivit Futurism, nava spațială a fost prinsă în iadul dezvoltării timp de ani de zile, întâmpinând eșec după eșec. Întâlnirea sa recentă cu stația spațială, totuși, ar putea indica zile mai luminoase pentru viitorul capsulei, asta dacă va ajunge întreagă înapoi pe Pământ.

Misiunea Boeing Starliner a finalizat mai multe obiective

Potrivit unei actualizări recente, nava spațială a finalizat mai multe obiective de testare de zbor, incluzând conectarea la sistemele computerizate ale stației spațiale și presurizarea intrării în capsulă, permițându-le membrilor echipajului să descarce încărcătura.

Luând toate aspectele în considerare, misiunea OFT-2 merge destul de bine, spun experții.

„O misiune superbă până acum; sunt de așteptat unele probleme, având în vedere natura „de test” a zborului”, a scris Eric Berger, editorul spațial senior al Ars Technica, pe Twitter.

Dar misiunea nu s-a încheiat încă. Starliner își închide trapele și se pregătește să se decupleze de la stație pentru a-și începe coborârea prin atmosfera Pământului.

Capsula este programată să aterizeze în White Sands Missile Range din New Mexico, unde echipele de la sol așteaptă deja să o recupereze.

Un competitor pentru SpaceX?

Este compania Boeing în sfârșit capabilă să lase în urmă trecutul supărător al lui Starliner și să se concentreze pe transportarea efectivă a astronauților către stația spațială? Oficialii NASA nu sunt încă pregătiți să spună când va avea loc prima misiune cu echipaj a capsulei, dar probabil că vom auzi mai multe de la ei până la sfârșitul verii.

Iar dacă Boeing poate dovedi că are o navetă de încredere pentru transportul către și de la stație, asta o va face un concurent mult mai formidabil pentru SpaceX a lui Elon Musk.

Vă recomandăm să citiți și:

Submarinul de lux pe baterii îți permite să dai petreceri sub apă. Cum arată mașinăria?

O chitară Gibson, distrusă în noaptea în care legendara trupă Oasis s-a despărțit, vândută cu 300.000 de euro

Mașina Apple, cu un pas mai aproape de realitate. Compania a solicitat un nou brevet pentru VR

„O societate secretă” din cadrul Pentagonului ar ascunde informații vitale despre OZN-uri

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase