Home » D:News » Mai mult de 100 de companii din UE încă mai sunt prezente în Rusia, potrivit unui studiu

Mai mult de 100 de companii din UE încă mai sunt prezente în Rusia, potrivit unui studiu

Publicat: 20.06.2022
Mai mult de 100 de companii din UE încă mai sunt prezente în Rusia, potrivit unui studiu
Sursa foto: Profimedia

Peste 100 de companii din țările Uniunii Europene continuă să opereze în Rusia la aproape patru luni după ce invazia Ucrainei a declanșat o serie de sancțiuni internaționale împotriva Moscovei.

Cele 116 companii din UE reprezintă aproape jumătate din cele 247 de firme multinaționale care încă își desfășoară activitatea în această țară, în pofida presiunilor publice tot mai mari de a pedepsi regimul președintelui Vladimir Putin pentru atac, potrivit cercetării efectuate la Yale Chief Executive Leadership Institute, condusă de Jeffrey Sonnenfeld.

Studiul urmează unui raport al unui think-tank rus afiliat statului, care a declarat săptămâna trecută că mai mult de jumătate din cele 5.000 de companii străine care lucrează în țară nu au anunțat nicio restricție asupra operațiunilor lor locale și continuă să angajeze 2 milioane de persoane.

Ce să întâmplă cu marile firme care părăsesc Rusia?

Potrivit studiului, doar 90 de companii, în principal din sectoarele de consultanță și IT, și-au lichidat afacerile și și-au transferat angajații în alte țări, arată un studiu citat de Bloomberg.

Cercetătorii de la Yale Chief Executive Leadership Institute au publicat în luna mai o lucrare care arată că, pentru majoritatea companiilor care părăsesc Rusia, câștigurile de pe piața bursieră au depășit cu mult costul ieșirii din țară.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase