Sisteme de supraveghere cu recunoaștere facială, implementate în Myanmar

12 07. 2022, 09:30
Credit foto: Profimedia

Guvernul din Myanmar montează în marile orașe ale țării sisteme de supraveghere cu recunoaștere facială. Sistemele sunt compuse din camere chinezești, potrivit Reuters, care citează surse locale.

Guvernul din Myanmar instalează camere de luat vederi de fabricație chineză cu capacități de recunoaștere facială în mai multe orașe din țară, au declarat trei surse pentru Reuters.

În documentele privind licitațiile pentru achiziționarea și instalarea camerelor de securitate și ale tehnologiei de recunoaștere facială scrie că scopul proiectului este siguranța orașelor și a locuitorilor și menținerea păcii, au confirmat sursele.

Informațiile nu au putut fi confirmate

De la lovitura de stat din februarie 2021, autoritățile au demarat noi proiecte de supraveghere cu camere de luat vederi pentru cel puțin cinci orașe, potrivit informațiilor furnizate de cele trei persoane care au cerut să nu fie identificate de teama represaliilor.

Un purtător de cuvânt al juntei care se află la putere în Myanmar nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor Reuters care au solicitat comentarii și astfel informațiile nu au putut fi confirmate.