Home » D:News » Urmărește-l pe Moș Crăciun în jurul lumii! Cât mai ai de așteptat până ajunge în orașul tău?

Urmărește-l pe Moș Crăciun în jurul lumii! Cât mai ai de așteptat până ajunge în orașul tău?

Urmărește-l pe Moș Crăciun în jurul lumii! Cât mai ai de așteptat până ajunge în orașul tău?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.12.2022

În timp ce toți copiii din lumea întreagă așteaptă cu nerăbdare să-și deschidă cadourile de la Moș Crăciun în dimineața de 25 decembrie, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) sare în ajutorul celor mici cu Santa Tracker, serviciul anual prin care oricine poate urmări traseul Moșului în jurul lumii în timp real!

NORAD este o colaborare între Statele Unite ale Americii și Canada, organizația fiind responsabilă cu monitorizarea obiectelor din spațiul aerian nord-american și protejarea în fața posibilelor amenințări aeriene.

La fiecare Crăciun, NORAD își folosește sistemul de radar și sateliții pentru a-i urmări în timp real pe Moș Crăciun și renii săi, pe măsură ce aceștia călătoresc prin toată lumea și aduc cadouri copiilor, potrivit Space.

Urmărește traseul lui Moș Crăciun cu NORAD Santa Tracker!

Imediat ce Moșul pornește cu sania trasă de cei opt reni ai săi (plus Rudolf!), NORAD începe să-l urmărească. Anul acesta, NORAD Santa Tracker a început să-l urmărească pe Moșul la ora 11:00 (ora României), în ziua de Ajun.

Tradiția NORAD a început în anul 1955, atunci când predecesorul organizației, Comandamentul Continental pentru Apărare Aeriană (CONAD), a început să ofere informații despre traseul lui Moș Crăciun.

„Deși tradiția de a urmări traseul lui Moș Crăciun a început dintr-o întâmplare, NORAD continuă să-l urmărească pe Moșul. Suntem singura organizație care dispune de această tehnologie, de calificările și de oamenii capabili pentru așa ceva. Și iubim să facem asta!”, arată site-ul oficial al organizației.

Cum a început totul?

Peste 1.250 de angajați NORAD se alătură eforturilor în fiecare an, răspunzând la telefoane și mesaje despre traseul lui Moș Crăciun prin lume.

Totul a început în anul 1955, atunci când un magazin local Sears din statul american Colorado a tipărit greșit un număr de telefon la o reclamă, iar copiii care credeau că îl sună pe Moș Crăciun sunau, de fapt, la NORAD.

Pentru a nu-i dezamăgi pe cei mici, un colonel le-a răspuns atunci copiilor unde s-ar fi aflat îndrăgitul moș. Mai apoi, a devenit o tradiție ca NORAD să ofere informații despre traseul Moș Crăciun, iar odată cu dezvoltarea tehnologiilor și apariția Internetului călătoria Moșului în jurul lumii a putut fi urmărită mult mai ușor online.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cine a inventat luminițele de Crăciun? O scurtă istorie

Top 10 cele mai bune filme de Crăciun

Bradul natural versus bradul artificial de Crăciun. Ce variantă are un impact mai mic asupra mediului?

Cum ne afectează tenul alimentele de Crăciun și ce recomandă dermatologii?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase