Home » D:News » Directorul executiv al OpenAI susține că Inteligența Artificială va oferi sfaturi medicale oamenilor săraci

Directorul executiv al OpenAI susține că Inteligența Artificială va oferi sfaturi medicale oamenilor săraci

Publicat: 02.03.2023

ChatGPT, chabot-ul bazat de Inteligență Artificială (AI) extrem de popular de la OpenAI, este predispus să spună lucruri stupide și de-a dreptul inventate în mare parte din timpul. Iar dacă remarcile recente sunt un indicator, la fel face și directorul executiv al companiei, Sam Altman.

De la admiterea faptului că se pregătește pentru sfârșitul lumii, îngrijorat de o apocalipsă a AI sau a virusurilor, la specularea ideii că AI ar putea distruge capitalismul sau chiar la declararea că ChatGPT este „produs oribil”, toate acestea sunt, fără îndoială, lucruri prostești pe care să le spui în calitate de director executiv al companiei.

Se pare că Altman a fost deosebit de inspirat recent, deoarece a publicat pe Twitter cea mai recentă idee de-ale sale despre cum Inteligențele Artificiale binevoitoare vor îmbunătăți lumea. Sam Altman este de părere că Inteligența Artificială ar putea oferi sfaturi medicale oamenilor prea săraci, astfel încât aceștia să beneficieze de asistență medicală reală, potrivit Futurism.

Ce funcții propune diectorul executiv al OpenAI pentru Inteligența Artificială?

„Adaptarea la o lume profund integrată cu instrumente de Inteligență Artificială se va întâmpla probabil destul de repede. Beneficiile (și distracția!) au prea multe avantaje. Aceste instrumente ne vor ajuta să fim mult mai productivi (abia aștept să petrec mai puțin timp scriind e-mailuri!), mai sănătoși, consilieri medicali cu inteligență artificială pentru persoanele care nu-și pot permite îngrijiri medicale), mai inteligenți (studenți care folosesc ChatGPT pentru a învăța) și mai distrați (meme AI lolol)”, a scris directorul executiv al companiei, Sam Altman.

Totuși, există multe motive pentru a ne îndoi cu privire la perspectiva de a primi sfaturi serioase de la o Inteligență Artificială, ca să nu mai vorbim de a avea un „consilier medical AI”.

Va avea omenirea încredere în cunoștințele medicale ale unei AI?

Nu putem avea încredere în AI pentru a oferi sfaturi solide despre sănătate și informații medicale nici măcar după ce se presupune că acestea au fost verificate de un editor. Vă mai amintiți atunci când s-a descoperit că un articol de sănătate din Men’s Journal scris de AI conținea un număr scandalos de erori factuale?

Unele dintre aceste erori pot fi atribuite amestecării câtorva detalii sau unor schimbări minore privind gramatica, care modifică veridicitatea unui „fapt”. În același timp, AI sunt bine cunoscute pentru „halucinațiile” spuse, care trec drept declarații convingătoare, dar care nu au nicio bază în realitate.

Totuși, Altman recunoaște că instrumentele de Inteligență Artificială sunt încă „oarecum nefuncționale” și că instituțiile vor avea „suficient timp” astfel încât „să înțeleagă ce să facă” cu Inteligența Artificială.

Vă mai recomandăm și: 

Generatoarele de text plagiază într-un mod ce depășește simplul „Copy & Paste”

Directorul executiv al Microsoft este destul de sigur că poate ține Inteligența Artificială sub control

O „carte pierdută”, veche de 2.000 de ani, care descrie viața lui Alexandru cel Mare, descifrată cu Inteligența Artificială

Microsoft a dezvăluit motorul de căutare Bing cu integrare AI. Este acesta mai puternic decât ChatGPT?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase