Home » D:News » Cât de frig va fi de Paște? Noua prognoza anunțată de meteorologi

Cât de frig va fi de Paște? Noua prognoza anunțată de meteorologi

Cât de frig va fi de Paște? Noua prognoza anunțată de meteorologi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.04.2023

După o scădere accentuată a temperaturilor săptămâna aceasta, vremea se încălzește după Florii, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11…12 grade, spre 3…4 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendința valorilor termice va fi de creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16…18 grade.

Vremea în Banat

Nopțile vor fi reci în perioada 5 – 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2…0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade. Vor fi precipitații, local însemnate cantitativ în 4 și 5 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse și vor avea caracter temporar.

Vremea în Crișana

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11…13 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, apropiate de normele climatologice, spre o medie regională de 17…18 grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora ușor negativă în perioada 4 – 8 aprilie, apoi o creștere ușoară până la 3…4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

Vremea în Transilvania

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10…11 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, în jurul valorii de 15 grade, apropiate de normele climatologice. Tendința va fi de scădere în ceea ce privește temperaturile minime de la 2…5 grade în primele nopți, până spre -2…0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 aprilie.

Vremea în Maramureș

Săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4…5 grade în zilele de 4, 5 și 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general peste 10…12 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variații, media temperaturilor maxime va ajunge la 14…16 grade. Nopțile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1…0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2…4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului.

Vremea în Moldova

Vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2…3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit. Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14…15 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 – 8 aprilie, cu posibile valori ușor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3…4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare). Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Vremea în Dobrogea

Vremea se va răci treptat și în această regiune, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Ulterior se va încălzi ușor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13…14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variații semnificative și vor fi în jurul a 6 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 4 – 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Vremea în Muntenia

Răcirea va fi accentuată și la nivelul acestei regiuni, unde de la o medie a temperaturilor maxime de 16 grade în prima zi, se va ajunge la 6…8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 13 grade. Pentru a doua săptămână, tendința valorilor termice va fi de creștere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general peste 16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 3…5 grade în primele nopți, vor scădea la 1…2 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4…5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Vremea în Oltenia

Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime, va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6…8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendința valorilor termice va fi de creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16…18 grade. Temperaturile minime vor fi de 4…5 grade în primele nopți, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Vremea la munte

Vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar în timpul nopților vor fi minime, în general de -6…-4 grade. Ulterior se va încălzi ușor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi și cantități de apă însemnate (vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă) și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din istorie
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din istorie
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună. Urmăreşte istoria Apollo în şapte minute!
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună. Urmăreşte istoria Apollo în şapte minute!
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un satelit japonez
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un satelit japonez
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu