Home » D:News » Cum au reușit părinții dintr-un oraș irlandez să le refuze copiilor un smartphone?

Cum au reușit părinții dintr-un oraș irlandez să le refuze copiilor un smartphone?

Cum au reușit părinții dintr-un oraș irlandez să le refuze copiilor un smartphone?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.06.2023

Conform principiului „în unitate stă puterea”, părinții dintr-un oraș din Irlanda s-au mobilizat și au decis, împreună, să le cumpere copiilor lor un telefon mobil abia atunci când ajung în clasele de gimnaziu.

Părinții au adoptat așa numitul cod „NU pentru smartphone” și sunt uniți împotriva insistențelor copiilor de a le fi cumpărat un telefon mobil.

„Dacă toată lumea o face, nu mai simți că tu ești cel ciudat. Și a devenit foarte ușor să spui nu. Cu cât ei își pot păstra inocența mai mult timp, cu atât mai bine”, a spus Laura Bourne, mămica unui elev din ciclul primar.

Codul părinților: Nu pentru smartphone

Școlile și părinții din ținutul Wicklow au decis să recurgă la această metodă în luna mai a acestui an din cauza îngrijorărilor că smartphone-ul poate alimenta anxietatea și poate expune copiii la materiale pentru adulți, potrivit The Guardian. Acesta este, de fapt, un exemplu destul de rar în care un oraș întreg se unește pentru un scop comun.

Pactul părinților presupune evitarea ca minorii să fie expuși (acasă, la școală, pese tot) la telefoane mobile până în gimnaziu.

Și pentru că regula se aplică în întreaga zonă, se dorește ca presiunea anturajului să fie diminuată, iar dorința să scadă.

„Copilăria devine din ce în ce mai scurtă”

„Copilăria devine din ce în e mai scurtă”, a explicat Rachel Harper, directorul școlii St. Patrick, care conduce inițiativa. Ea a subliniat că a văzut copii în vârstă de 9 ani care începeau să le ceară părinților telefoane mobile.

Inițiativa a atras atenția asociațiilor de părinți din Irlanda, dar și din străinătate, iar ministrul Sănătății din țară, Stephen Donnelly, a recomandat-o ca politică națională.

„Irlanda poate și trebuie să fie un lider mondial în privința asigurării că toți copiii și tinerii nu sunt o țintă și nu sunt afectați de interacțiunea cu mediul digital. Trebuie să ușurăm munca părinților în limitarea conținutului la care copiii sunt expuși”, a spus ministrul.

Copiii se bucură că măsura se aplică pentru fiecare dintre ei, ceea ce face ca demersul să nu se simtă ca o pedeapsă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O creștere alarmantă de abcese cerebrale a fost observată la copii

De ce nu ar trebui recomandate medicamentele pentru tulburările de anxietate la copii?

Dr. Seuss, scriitorul care a vândut peste 650 de milioane de cărți pentru copii

Cel mai celebru tată a 13 copii legitimi şi nelegitimi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase