Home » D:News » De ce luna decembrie este cea mai periculoasă pentru bărbați?

De ce luna decembrie este cea mai periculoasă pentru bărbați?

De ce luna decembrie este cea mai periculoasă pentru bărbați?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.12.2023

Decembrie este luna iubirii și a cadourilor, dar medicii vin cu un avertisment cel puțin surprinzător. Ei spun că ar fi bine ca, în aceste zile libere, să evităm să „îmbrățișăm” cu prea mult entuziasm, mai ales în ceea ce privește relațiile sexuale.

Medicii au descoperit, în urma unei analize realizate recent, că perioada sărbătorilor de iarnă este asociată cu un risc semnificativ mai mare de fracturi ale penisului – o urgență medicală în care zonele responsabile cu erecția se rup, de obicei ca urmare a unei îndoiri forțate în timpul unui raport sexual prea entuziast, notează The Guardian.

„Această leziune tinde să apară în timpul sexului sălbatic – în special în poziții în care nu sunteți în contact vizual direct c partenerul, cum ar fi cowgirl-ul invers. Atunci când pacienții se prezintă la medic, penisul lor arată adesea ca o vânătă”, a explicat dr. Nikolaos Pyrgides, urolog la Universitatea Ludwig Maximilian din München, cel care a condus cercetarea.

Luna decembrie, favorabilă pentru fracturi de penis

Fracturile sunt deseori anunțate de o trosnitură, urmată de dureri puternice, pierderea rapidă a erecției și umflături și vânătăi severe.

„Atunci când [pacienții] se prezintă la medic, penisul lor arată adesea ca o vânătă”, a spus Pyrgides.

Suspectând că intimitatea și euforia amplificate de sezonul festiv ar putea fi un factor de risc pentru acest tip de leziuni, dr. Pyrgides și colegii săi au examinat datele din spitale: 3.421 de bărbați au suferit fracturi de penis în Germania între 2005 și 2021.

Peste 3.000 de bărbați cu fracturi de penis în 16 ani

Studiul a constatat că astfel de leziuni au fost, într-adevăr, mai frecvente în perioada sărbătorilor de iarnă. De fapt, „dacă fiecare zi ar fi fost ca de Crăciun, ar fi avut loc cu 43% mai multe fracturi de penis în Germania începând cu 2005”, a mai subliniat Pyrgides.

Cercetarea a constatat, de asemenea, că riscul a crescut la sfârșit de săptămână și în timpul vacanțelor de vară.

Internările în spitale pentru fracturi de penis au fost relativ constante în timpul pandemiei COVID-19, inclusiv în perioada carantinei. Vârsta medie a bărbaților care au suferit astfel de leziuni a fost de 42 de ani.

„Cele mai multe fracturi de penis apar în situații neconvenționale, cum ar fi în timpul relațiilor extraconjugale sau atunci când sexul este efectuat în locații neobișnuite”, a declarat Pyrgides.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ciudat, dar adevărat! Lacrimile femeilor pot reduce agresivitatea bărbaților

O treime dintre bărbați ar vrea să aibă mai multe partenere în același timp

De ce bărbații au început să cumpere haine de la secțiunea pentru femei

Femeile sunt chirurgi mai buni decât bărbații, arată două mari studii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase