Prima pagină D:News

A 11-a porunca: Sa nu poluezi!

Redactia Descopera.ro | 03.11.2008 | ● Vizualizări: 52
A 11-a porunca: Sa nu poluezi!     Poluare, Vatican, Arhiepiscop, Gianfranco Girotti, Bioetica, Papa Benedict + zoom
Galerie foto (1)

La vremuri noi, pacate noi. Vaticanul, in dorinta de a se adapta timpurilor moderne, a reactualizat lista pacatelor pentru care vom da socoteala in fata religiei.

Arhiepiscopul Gianfranco Girotti a declarat pentru ziarul “L’Osservatore Romano” ca pericolul cel mai mare pentru omul modern este reprezentat de bioetica, un domeniu in curs de dezvoltare, care in urma lipsei unei legislatii pe masura, constituie un adevarat ultragiu la adresa drepturilor omului.
“In lumea bioeticii sunt domenii in care este necesara denuntarea incalcarii unor drepturi fundamentale ale omului, prin experimente si manipulare genetica, a caror dezvoltare este greu de prezis sau de controlat”, a declarat arhiepiscopul Girotti.
Vremurile moderne au inspirat marirea listei celor zece pacate capitale cu alte cateva,… proaspete. Au fost condamnate clonarea umana, poluarea, bogatia excesiva, incalcarea ordinii naturale si drogurile, care indeparteaza tinerii de biserica.

In ultimele luni, Papa  Benedict a adresat apeluri repetate catre credinciosi prin intermediul carora sublinia importanta protejarii mediului, condamnand, in acelasi timp, influenta umana nefasta asupra planetei.
Nu in ultimul rand, arhiepiscopul Girotti a evidentiat faptul ca din ce in ce mai putini credinciosi vin sa se confeseze, aproximand ca procentul acestora s-a ridicat la 60%. Pe de alta parte, italienii se scuza, motivand ca nu le este usor sa-si marturiseasca pacatele unui strain.