Home » D:News » Barbatii si femeile au nevoie de diete diferite

Barbatii si femeile au nevoie de diete diferite

Barbatii si femeile au nevoie de diete diferite
Publicat: 17.07.2008
Dieta poate influenta atat durata de viata a unui individ, cat si capacitatea acestuia de a se reproduce, iar cercetatorii au anuntat de curand ca alimentatia functioneaza diferit la barbati si la femei.

In cadrul primului studiu de acest fel, cercetatorii au aratat importanta dietei diferentiate in functie de sex.
In mult-controversata batalie a sexelor, lucruri care functionau in cazul barbatilor, nu aveau acelasi efect asupra femeilor si viceversa.
Acest “conflict” poate avea implicatii importante si in dieta umana, asupra inaintarii in varsta si reproducerii, anunta o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sidney si Universitatea din Massey.

“Cand este vorba de alegerea dietei corecte, trebuie sa tinem mai mult cont de individ, sex, si posibilitatea de reproducere”, spune profesorul Rob Brooks, director al Centrului de Evolutie si Ecologie al Universitatii New South Wales.
Dieta poate varia chiar si numai in cazul femeilor. O femeie insarcinata are nevoie de o dieta diferita fata de alta care se afla in perioada post-menopauza.
“Trebuie sa subliniem, de altfel, ca ceea ce vrem sa mancam sau ceea ce am fost programati sa mancam, nu este in mod necesar cel mai bun lucru pentru noi.”
Cercetatorii sunt de parere ca cele doua sexe isi transmit majoritatea genelor, iar acest lucru poate marca evolutia diferentelor intre sexe, printre care si cele legate de obiceiurile alimentare.

Sursa: Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase