Home » D:News » Experimentul LHC se amana pentru 21 octombrie

Experimentul LHC se amana pentru 21 octombrie

Experimentul LHC se amana pentru 21 octombrie
Publicat: 10.09.2008
Mult trambitatul experiment LHC de azi, 10 septembrie, cel care a pus pe jar o intreaga planeta, nu a fost decat un test final pentru adevaratul experiment care va avea loc pe 21 octombrie, anul curent.

Ceea ce s-a intamplat astazi nu a fost decat un ultim test, pentru ca oamenii de stiinta sa fie siguri ca in 21 octombrie totul va decurge ca la carte. Experimentul LHC a fost anuntat oficial pentru aceasta data, data la care va fi urmarit de la fata locului de oficialitati din toate cele 20 de state membre CERN.

LHC trebuia pornit in 26 noiembrie 2007, dupa ce fusese amanat, in prealabil, de mai multe ori. Acesta a esuat, insa, datorita unui accident survenit in urma unei defectiuni la unul dintre magnetii supeconductori. Acesta a explodat in uriasul tunel in care se afla LHC, fara a produce victime sau pagube insemnate. Ultima lansare ratata a avut loc chiar luna trecuta, atunci cand experimentul LHC a esuat lamentabil. Omul din spatele proiectului, fizicianul Stephen Hawking, a pariat 100 de lire sterline pe nereusita acestuia, in ciuda celor aproape 10 miliarde de franci elvetieni cheltuiti cu uriasa masinarie si a nu mai putin de 14 ani de constructii asidue.

Ramai conectat la cele mai noi descoperiri! Aboneaza-te la articleletterle Descopera.ro si revino zilnic pe site pentru a gasi stiri si articole captivante!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase