Prima pagină D:News

Combustibilul viitorului va fi creat din alge

Redactia Descopera.ro | 10.26.2009 | ● Vizualizări: 214
Combustibilul viitorului va fi creat din alge     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Derutati de fluctuatiile pretului petrolului si sedusi de ideea crearii unui combustibil revolutionar care sa fie cu adevarat aliatul omeniri in lupta cu incalzirea globala, un grup de cercetatori americani este convins ca benzina viitorului va fi compusa exclusiv din alge si ca va fi un produs complet biodegradabil.

Cercetatorii Universitatii Internationale Florida din Miami si-au concentrat atentia asupra algelor, deoarece aceste plante primitive se inmultesc rapid si sunt pline de grasimi, conditii esentiale pentru o noua sursa de energie revolutionara. Algele cresc oriunde gasesc apa, chiar si in medii precum mlastinile infestate de tantari, piscinele murdare, inclusiv in apele reziduale. Singurul obstacol este acela ca nimeni nu a reusit inca sa gaseasca o solutie eficienta de recoltare a algelor in cantitati industriale. In aceasta situatie, s-a declansat o adevarata intrecere intre zeci de laboratoare de cercetari si companii cu specific ecologic din Statele Unite. Miza este foarte mare constand in crearea unui combustibil care ar urma sa inlocuiasca benzina obtinuta din rafinarea petrolului. Recent, prima mega-corporatie s-a declarata atrasa de noul sens al cercetarilor, Compania Exxon Mobile anuntand ca a virat deja suma de 600 milioane dolari in conturile Universitatii din Miami.

"Fara indoiala, este un proiect foarte real, nu cred ca nu va lua nici macar 20 de ani pentru a produce benzina din alge. In cel mult cativa ani va fi pe piata. Vom da o lovitura industriilor distructive deoarece combustibilul nostru va opri poluarea atmosferei cu dioxid de carbon. In prezent, ne costa circa 100$ sa cream un galon de benzina din alge, dar pe masura ce noile tehnologii se vor dezvolta, vom produce combustibili ecologici foarte ieftini", declara George Philippidis, director de programe in cadrul Universitatii din Miami.

Sursa : YahooNews

CITESTE SI :