Secretul atractiei se afla in arborele genealogic

20 11. 2009, 12:22

Echipa lui Neil Risch de la University of California din San Francisco a studiat efectul stramosilor asupra alegerii partenerilor de viata la unele populatii sud-americane, mexicani si portoricani, stabiliti atat in tarile lor de origine, cat si in Statele Unite.

A reiesit ca atat mexicanii, cat si portoricanii au tendinta de a-si alege "perechea" dintre persoane dotate cu un "mix" de gene americane si europene si respectiv afro-europene similar celui propriu.

America de Sud, au explicat specialistii, este un teren special pentru acest gen de studii, avand in vedere confluenta grupurilor de europeni, americani si africani in ultimele cinci secole. "Ei bine, am descoperit ca imperecherea armonizata sau asortata, in care alegerea propriului partener se bazeaza pe stramosii comuni, este foarte frecventa la aceste populatii", a comentat Risch.

Totusi, modul in care ADN-ul influenteaza dorinta sexuala ramane un mister. Risch si colegii sai nu au reusit sa descopere vreun tip de indicator geografic sau socio-economic in masura sa explice influenta ancestrala asupra indragostirii. Iar factorii fizici precum culoarea parului, a ochilor sau a pielii s-a dovedit ca ar detine doar un rol minor.

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI: