Azilul pentru cei “sedusi si abandonati”

24 03. 2010, 13:20

Centrul, situat in Herefordshire, ofera terapii de grup sau individuale nu doar pentru indivizii ratati in dragoste, ci si pentru cei care sunt obsedati sexuali sau dependeti de anumite persoane.
In prezent, azilul adaposteste un numar de 11 pacienti, 9 femei si 2 barbati, care se considera cu totii, in egala masura, sedusi, abandonati si dependenti de dragoste. Pacientii aflati sub tratament isi petrec zilele vorbind si ascultandu-se intre ei, cateodata cazand prada unor accese de plans. Scopul terapiei este respingerea senzatiilor de durere cauzate de relatiile obsesive care dau dependenta. Pacientii declara ca sunt romantici incurabili influentati de povestile de dragoste omniprezente in filmele si muzica moderna: variante ale propriilor experiente, terminate cu bine, insa…

"In societatea actuala, depresiile din dragoste au o frecventa mult mai mare decat ne-am imaginat pana acum. De fapt, sunt la fel de dese precum cazurile de alcoolism. Singura diferenta este aceea a simptomelor, care sunt mai subtile si mai greu de detectat in cazul celor parasiti de partenerul de viata", declara dr. James Brooke, coordonatorul azilului.


Sursa: BBCNews

CITESTE SI :