Home » Istorie » Se ţineau de mână de 5000 de ani. Descoperire impresionantă în Rusia. ”Suntem extrem de norocoşi pentru ce am găsit”

Se ţineau de mână de 5000 de ani. Descoperire impresionantă în Rusia. ”Suntem extrem de norocoşi pentru ce am găsit”

Se ţineau de mână de 5000 de ani. Descoperire impresionantă  în Rusia. ”Suntem extrem de norocoşi pentru ce am găsit”
Publicat: 11.11.2016
Arheologii au descoperit rămăşiţele unui cuplu în apropierea Laicului Baikal din Rusia aparţinând unui bărbat şi soţiei sau amantei acestuia. Perechea pare să fi aparţinut Epocii Bronzului, iar situl se află pe teritoriul unde s-a dezvoltat cultura Glazkov.

Alături de aceste schelete se aflau şi câteva inele preţioase, din jad, iar arheologul Dmitry Kichigin a afirmat că „probabil, aceste inele au fost depuse pentru că exista o puternică idee a existenţei vieţii după moarte.” Mai mult, lângă genunchii bărbatului se afla şi un săculeţ, dar conţinutul acestuia nu a fost făcut public.

Se presupune că acest cuplu ar fi trăit acum 4.500 – 5.000 de ani, dar rămăşiţele au fost trimise în Canada pentru investigaţii mai amănunţite. Aceştia erau poziţionaţi cu capul către vest, ţinându-se de mână. Zona Lacului Baikal, cel mai vechi şi mai adânc de pe Pământ, a fost, începând cu perioada neolitică, un loc sacru pentru înhumări. Scheletul bărbatului era întreg atunci când a fost descoperit, dar cel al femeii era incomplet. Lângă scheletul acesteia a fost descoperit un cuţit de jad, având o lungime de 13 cm şi o lăţime de 7 cm. Mai mult, alături de aceştia se mai aflau şi pandantive realizate din dinţii unor cerbi.

Relaţia dintre aceştia este greu de stabilit, iar arheologii intenţionează să folosească testele ADN pentru a elucida acest mister.

„Suntem extrem de norocoşi pentru că am găsit un schelet complet, în condiţii excelente. Este visul oricărui arheolog. De asemenea, va fi extrem de interesant să descoperim care era utilitatea acelui cuţit de jad”, a adăugat Kichigin.

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

Descoperire impresionantă făcută de arheologi în judeţul Neamţ. Are o vechime de 23.000 de ani şi este unică

DESCOPERIRE neaşteptată făcută de arheologi la Sarmizegetusa Ulpia într-o cărămidă veche de 1.800 de ani

Şanţul de apărare al fortificaţiei turceşti din secolul al XVI-lea, descoperit de arheologi la Timişoara

A fost descoperita piramida faraonului Menkautor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase