Home » Istorie » O încercare nereuşită la Academia de Arte Frumoase a decis viitorul unuia dintre cei mai cruzi dictatori din istorie

O încercare nereuşită la Academia de Arte Frumoase a decis viitorul unuia dintre cei mai cruzi dictatori din istorie

O încercare nereuşită la Academia de Arte Frumoase a decis viitorul unuia dintre cei mai cruzi dictatori din istorie
Publicat: 26.12.2016
Adolf Hitler şi-a căpătat reputaţia de unul dintre cei mai cruzi dictatori şi, cu siguranţă, istoria nu îl va ierta vreodată. Acesta s-a născut pe data de 20 aprilie 1889, în localitatea austriacă Braunau am Inn.

A avut o copilărie grea, tatăl său a murit când Adolf era încă un copil, iar în anul 1905 acesta a luat drumul Vienei, convins că va fi admis la Academia de Arte Frumoase. După 2 încercări nereuşite, căci desenele sale se îndreptau mai mult către schiţe arhitecturale, a dus o viaţă mizeră. Când a izbucnit Primul Război Mondial, acesta s-a înrolat în armata germană şi a devenit caporal.

În urma acestui nefast eveniment, Germania a avut mult de suferit. Pe acest fond al deznădejdiii populaţiei germane, a început ascensiunea politică a lui Hitler. În anul 1919, a devenit membru al Partidului Muncitorilor Germani, care a devenit, ulterior, Partidul Naţional-Socialist al Muncitorilor Germani (partidul nazist). În urma puciului de la berărie, eşuat, ce a avut loc în luna noiembrie a anului 1923, prin care Hitler şi partidul său au încercat să preia puterea, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar a fost eliberat pe data de 20 decembrie 1924. În tot acest timp, a scris cartea „Mein Kampf” („Lupta mea”), care reprezenta, de fapt, manifestul său politic. Pe data de 30 ianuarie 1933, acesta a devenit cancelar, iar în anul 1934, după moartea lui Hindenburg, a instaurat cel de-al Treilea Reich şi a rămas unicul conducător.

În anul 1939, invadarea Poloniei de către Germania nazistă a dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, însă germanii s-au văzut îngenunchiaţi la sfârşitul acestuia. Pe 30 aprilie 1945, HItler şi soţia sa, Eva Braun, s-au sinucis în buncărul din Berlin, iar pe  9 mai 1945 forţele aliate au intrat în oraş. Imediat după ce Germania a fost înfrântă, orice publicare a cărţii „Mein Kampf” a fost interzisă.

Proprietăţile lui Hitler includeau o casă în Munţii Bavariei, numită Berghof şi un apartament în Munchen. Proprietatea din munţi a fost distrusă prin bombardare şi jefuită la sfârşitul războiului, iar în anul 1952 rămăşiţele acesteia au fost dinamitate de către guvernul bavarez pentru a fi prevenită transformarea acestora într-o atracţie turistică. Apartamentul din Munchen încă mai există, iar acum este sediul unei secţii de poliţie.

Sursa: History

Citeşte şi:

Ce s-a intamplat de fapt cu trupul lui Hitler?

Ultimele ordine date de Adolf Hitler. Ce cuprinde testamentul celui mai temut lider politic al tuturor timpurilor – VIDEO

O clădire proiectată chiar de Hitler stă şi astăzi mărturie a planului megalomanic nazist de a construi o ,,Capitală Germană Mondială” – GALERIE FOTO

Internetul suportă multe: un site pentru pisicile care seamănă cu Hitler

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase