Home » Istorie » Operele de artă erotice care l-au RUŞINAT pe regele din Napoli – Galerie Foto

Operele de artă erotice care l-au RUŞINAT pe regele din Napoli – Galerie Foto

Publicat: 07.01.2017
Când oraşele romane Pompeii şi Herculaneum au fost scoase de sub cenuşa vulcanică produsă după erupţia vulcanului Vezuviu, experţii au descoperit fascinaţia pe care romanii o aveau pentru erotism.

Descoperite în secolul XVIII, oraşele ascund nenumărate obiecte care dezvăluie pasiunea romanilor pentru erotism. De la lămpile cu ulei cu forme deosebite, frescele care prezintă scene de sex, precum şi stauia unui semizeu grec care pentrează o capră, toate reflectă faptul că romanii nu erau deloc pudici.

Galerie foto

În Pompeii, exista o mare industrie a sexului, în oraş aflându-se nenumărate bordeluri pe pereţi cărora erau fresce cu imagini pornografice. Pictarea actelor sexuale putea fi regăsită şi în dormitoarele din vilele romanilor. Amulete sub forme falice atârnau de gâtul lor pentru a-i feri de spiritele rele.

Materialele sexuale explicite au provocat ruşinea şi consternarea oamenilor din secolul XVIII, iar regele Carol al II-lea al Spaniei a cerut îndepărtarea acestora de pe pereţi şi închiderea lor într-un dulap secret.

Dulapul secret, sau ,,gabinetto segreto”, a fost original localizat în Muzeul Herculanense din Portici, însă doar cei cu permisiune scrisă din partea regelui îl puteau vizita. Însă cenzura a reuşit doar să-i facă mult mai curioşi pe oameni. Ilustraţii ale frescelor şi copii ale operelor din expoziţia interzisă au fost replicate şi distribuite printre  elitele din Franţa.

După transferarea muzeului din Portici în Muzeul Arheologic din Napoli a durat doar o scurtă perioadă până când expoziţia a devenit publică, până când regele Francis I-ul al Napoli, împreună cu fiica şi soţia sa, au vizitat expoziţia. Regele, ruşinat, a cerut să fie închisă expoziţia într-o cameră în care pot intra doar bărbaţii ,,la vârsta maturităţii şi respectabili din punct de vedere moral.

Timp de următoarele sute de ani Muzeul Secret a rămas în mare parte închis. Când a fost redeschis, în 1960, restricţia încă era valabilă. Din 2000, colecţia a putut fi observată de bărbaţi şi femei.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase