Home » Istorie » Câteva secrete scandaloase ale MASONILOR: strângeri de mână secrete, ritualuri ce implică un ştreang şi controlul asupra lumii

Câteva secrete scandaloase ale MASONILOR: strângeri de mână secrete, ritualuri ce implică un ştreang şi controlul asupra lumii

Publicat: 22.01.2017
Francmasonii sunt unul dintre cele mai controversate grupări religioase din lume. Masonii au apărut acum multe secole, iar dacă afirmaţiile lor sunt reale, aceştia au o istorie mult mai îndelungată.

Secretele grupării au fost transmise din generaţie în generaţie, iată câteva dintre ele, noatate de ListVerse:

Masonii nu depun mărturie unul împotriva celuilalt

Masonilor le este interzis să depună mărturie împotriva unui membru al grupului. Deşi este considerată o ilegalitate, pentru ei este mult mai important să se protejeze unul pe celălalt.

Au o strângere de mână secretă

Sursa: 123rf

Deşi unii membri neagă acest lucru în public, francmasonii au cel puţin o strângere de mână secretă. Există şi anumite fraze pe care aceştia le rostesc când se află în pericol de moarte, pentru ca ceilalţi membri să le ofere ajutorul.

Au anumite coduri secrete

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute trăsături despre masoni, dar percepţia generală este că ei ar avea o singură parolă. De fapt sunt mai multe coduri pentru diferite ocazii şi motive.  De exemplu, cuvântul ,,murder” (crimă) a fost înlocuit cu ,,mor-bon-zi”. Cuvintele secrete sunt utilizate doar în cadrul ceremoniilor.

Ritualurile lor implică un ştreang

Ritualul de iniţiere, deşi este descris de masoni ca o ceremonie frumoasă, include şi un ştreang. Nu se ştie dacă acesta este sub forma unei ameninţări, a unei cerinţe de păstrare a tăcerii sau un semn al unui cordon ombilical.

Sunt obsedaţi de soare

Sursa: 123rf

Francmasonii consideră că estul simbolizează renaşterea. Ei cântă către soare, iar taberele acestora sunt deseori construite în est sau vest.

Masonii exclud ateiştii

Este imposibil ca o persoană ateisă să devină masonă. Prima cerinţă a religiei este credinţa într-o divinitate. Grupurile deseori excluse, precum cele de gay, sunt acceptate decătre masoni atâta timp cât se comportă moral.

Încearcă să controleze politica şi finanţele din anumite ţări

Corupţia msonilor este binecunoscută şi deseori acoperită. Jumătate dintre masonii din Marea Britanie sunt implicaţi în politică, guvern, spitale şi universităţi.

Simbolul lor se află pe bancnota de un dolar

Simbolul francmasonilor ,,ochiul atotvăzător,” se regăseşte pe bancnota de un dolar. Simbolul şi fraza în latină de sub piramidă înseamnă ,,noua ordine mondială”. Multe persoane susţin că decizia amplasării simbolului pe bancnotă nu a fost influenţată de către francmasoni.

Masonii  joacă un rol important în explorarea spaţiului 

Unii spun că masonii au un plan de cucerire a lumii. Astronauţii din programul Apollo, prceum Buzz Aldrin, se pare că au revendicat Luna pentru loja masonilor din Texas. Însă, unele scandaluri privind masonii sunt doar legende urbane.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase