Home » Istorie » O nouă armată din teracotă, descoperită în China

O nouă armată din teracotă, descoperită în China

O nouă armată din teracotă, descoperită în China
Publicat: 17.11.2018
În cadrul unei gropi vechi de 2.100 de ani, arheologii au descoperit o armată în miniatură. Printre statui se află cele ale carelor de război, ale cavaleriei, turnurilor de observaţie, infanteriei şi muzicienilor.

Specialiştii consideră că aceasta este o versiune în miniatură a Armatei de Teracotă ce a fost construită pentru Qin Shi Huang, primul împărat al Chinei.

Conform Live Science, având în vedere modul în care au fost realizate statuile, arheologii cred că groapa a fost creată în urmă cu 2.100 de ani sau la un secol după realizarea Armatei de Teracotă. Zona sudică a gropii este plină de formaţiuni ale cavaleriei şi carelor de război ce au în jur de 140 de centimetri înălţime. În centrul gropii se află aproximativ 300 de statui ale infanteriei într-o formaţie pătrată, în timp ce în zona nordică este un model al unui pavilion teatral în care se află mici sculpturi ale muzicienilor.

„Forma şi mărimea gropii  sugerează că ar fi însoţit un loc funerar mai amplu”, scriu arheologii în cadrul lucrării. „Vehiculele, cavaleria şi infanteria dîn formaţia pătrată au fost rezervate îngropării monarhilor sau oficialităţilor de rang înalt”, au adăugat specialiştii.

Soldaţii şi cavaleria descoperită recent sunt mult mai mici decât cele din cadrul Armatei de Teracotă  Având în vedere data, locaţia şi mărimea, arheologii susţin că războinicii din teracotă ar fi fost construiţi pentru Liu Hong, prinţ al Qi şi fiu al împăratului Wu ce a condus ţara între 141-87 î.Hr.

Unde se află mormântul?

Dacă armata a fost construită pentru a-l proteja pe Liu Hong sau un alt membru al familiei regale, mormântul ar trebui să se afle în apropiere, susţin arheologii. „Este posibil ca acestea să fie rămăşiţe ale unei căi ce duce către amată, însă nu există nici o modalitate de explorare a principalei camere funerare”, scriu arheologii. Localnicii vârstnici din zonă afirmă că în apropierea gropii ar fi existat o movilă de pământ de 4 metri înălţime. „Între 1960-1970, muncitorii au îndepărtat pământul şi au nivelat terenul pentru a construi o cale ferată”, declară autorii studiului.

Declaraţiile localnicilor au fost comparate cu imagini aeriene ale zonei, realizate în 1938 de către Forţele Aeriene Japoneze. Fotografiile prezintă existenţa unei movile funerare în apropierea căii ferate, afirmă arheologii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracotă

Xi’an, China – orasul soldatilor de teracota

Noi razboinici de teracota au fost descoperiti in China

Razboinicii de teracota, peste 6.000 de razboinici, sculptati in marime naturala

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase