Home » Istorie » Explozia de la Mihăileşti – 100 de ani în 100 de momente

Explozia de la Mihăileşti – 100 de ani în 100 de momente

Publicat: 16.11.2018
În 24 mai 2004 are loc explozia de la Mihăileşti, soldată cu 18 morţi.
Explozia s-a produs după ce un camion care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu a derapat şi s-a răsturnat pe şoseaua DN 2, în localitatea Mihăileşti (judeţul Buzău), într-o dimineaţă ploioasă. 
 
Autotrenul încărcat cu 400 de saci cu azotat de amoniu care venea de la combinatul chimic Doljchim a luat foc şi apoi a explodat chiar când pompierii încercau să lichideze incendiul. Deflagraţia a fost nimicitoare. La locul accidentului s-a format un crater cu o adâncime de aproape şapte metri şi cu un diametru de aproximativ 20 de metri. De asemenea, geamurile clădirilor aflate la peste 500 de metri de locul accidentului au fost sparte, iar zgomotul exploziei s-a auzit inclusiv în municipiul Buzău, aflat la circa 30 de kilometri distanţă. 
 
Un număr de 18 persoane au murit în accidentul de la Mihăileşti, printre care şapte pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, doi jurnalişti ai postului TV Antena 1, localnici şi persoane care s-au aflat în zonă la momentul deflagraţiei.
 
Cele mai importante, sugestive, tragice sau fericite momente. Toate sunt cuprinse de agenţia MEDIAFAX în Campania „100 de ani în 100 de momente”, care vă oferă câte un eveniment al fiecărui an din ultimul centenar.

 

 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase