Home » Istorie » Mormântul unei femei celtice din Epoca de Fier, descoperit în Zürich

Mormântul unei femei celtice din Epoca de Fier, descoperit în Zürich

Publicat: 15.08.2019
Mormântul unei femei celtice din Epoca de Fier, descoperit în Zürich
În 2017, arheologii au descoperit într-un cartier din Zürich mormântul unei femei celtice care a fost înhumată în trunchiul sculptat al unui copac. Acum, istoricii au venit cu detalii despre această descoperire.

În luna martie a anului 2017, o echipă de arheologi a descoperit mormântul unei femei celtice în zona cartierului Kern. Deşi zona este în atenţia arheologilor din cauza faptului că morminte şi artefacte pot fi găsite acolo destul de des, această descoperire iese în evidenţă. Atât prin vechimea mormântului, obiectele din el sugerând că ar fi fost săpat între 250-200 înaintea erei noastre, Epoca Fierului, dar şi prin amplasarea neobişnuită. Descoperirea unui mormânt preistoric fiind un fapt inedit, notează The History Blog.

În mormântul descoperit în anul 2017, arheologii au putut identifica rămăşiţele unei femei care fuseseră depuse într-un sicriu sculptat din trunchiul unui copac. Trecerea timpului a făcut ca mare parte din lemnul folosit să se fi descompus, dar nu fără a lăsa urme în sol pe care arheologii să le poată identifica. 

În ceea ce priveşte persoana îngropată, analizele de laborator efectuate recent arată că aceasta  a trăit în jur de 40 de ani, a locuit în zonă şi că de-a lungul vieţii nu a depus eforturi fizice considerabile. Analiza danturii a oferit informaţii despre dieta acesteia, astfel problemele dinţilor sugerând o alimentaţie bogată în amidon şi zaharuri.

În ceea ce priveşte obiectele cu care a fost înhumată, arheologii au stabilit că ea fusese aşezată în sicriu purtând o rochie din lână şi o haină din piele de oaie. De asemenea, alături de ea au fost identificate brăţări din bronz, un colier cu chihlimbar.

Descoperirea acestui mormânt, sunt de părere arheologii, oferă o imagine mai extinsă asupra istoriei aşezărilor străvechi din jurul Zürich-ului. În mod convenţional, istoricii au stabilit că acest oraş a fost fondat de către romani, totuşi, descoperirile arheologice au arătat că o aşezare urbană a existat cu cel puţin un secol înaintea venirii romanilor.

Citeşte şi:

Artefacte din Mormântul Princiar dacic de la Cugir, expuse – FOTO

Comoară celtică, descoperită cu detectorul de metale într-o comună doljeană

Arheologii au descoperit artefacte incredibile într-un mormânt din Franţa care datează din Epoca Fierului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase