Home » Istorie » Teatrul împăratului Nero, descoperit sub un hotel de lux din Roma

Teatrul împăratului Nero, descoperit sub un hotel de lux din Roma

Teatrul împăratului Nero, descoperit sub un hotel de lux din Roma
Foto: Profimedia
Publicat: 08.08.2023

Ruinele teatrului împăratului Nero (37 – 68 d. Hr.), o clădire imperială menționată în textele romane străvechi, însă niciodată descoperită, au fost găsite sub grădinile unui viitor hotel Four Seasons, la câțiva pași distanță de Vatican.

Arheologii din Roma au efectuat săpături sub grădinile Palatului Rovere încă din anul 2020, activități ce fac parte din planul de renovări ale clădirii ce datează din perioada Renașterii.

Palatul, care se întinde pe o stradă întreagă și dă spre piața Sfântul Petru, este căminul unui vechi ordin al Vaticanului, care închiriază spațiul unui hotel de lux pentru a strânge bani în scopuri caritabile.

Ruinele teatrului lui Nero, sub un hotel de lux

Presa locală a prezentat deja faptul că este vorba despre hotelul Four Seasons, care se va deschide în 2025, la jubileul Vaticanului, când sunt așteptați la Roma peste 30 de milioane de credincioși și de turiști, notează The Guardian.

Oficialii au declarat într-o conferință de presă că descoperirea este una „excepțională”, pentru că oferă o imagine rară a unei perioade din istoria Imperiului Roman din secolul al XV-lea.

Descoperirea, considerată de specialiști „excepțională”

Marzia Di Mento, arheologul care coordonează săpăturile, a spus că, inițial, au fost descoperite  șapte potire, însă excavările ulterioare au scos la iveală alte șapte. Arheologii au mai identificat tot în acele ruine mai multe coloane din marmură și din ipsos decorate cu frunze din aur, ceea ce confirmă faptul că este vorba despre teatrul lui Nero, menționat în textele filosofului Plinius cel Bătrân.

Autoritățile spun că toate obiectele vor fi duse într-un muzeu pentru analize amănunțite, în timp ce ruinele teatrului vor fi acoperite din nou după ce vor fi încheiate toate cercetările.

Vă recomandăm să citiți și:

Societățile preistorice foloseau echipamente speciale pentru cățărat. Cât de avansate erau?

Două specii noi de pisică cu dinți-sabie, identificate în fosile vechi de milioane de ani

Mormântul unui vizitiu, vechi de 3.000 de ani, a fost găsit în Siberia

În urmă cu 201 de ani, Poarta Otomană restabilea domniile pământene în principatele române

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase