Home » Lumea digitală » De ce sunt inutile stickerele şi cipurile care promit că va protejează de radiaţiile emise de telefon

De ce sunt inutile stickerele şi cipurile care promit că va protejează de radiaţiile emise de telefon

De ce sunt inutile stickerele şi cipurile care promit că va protejează de radiaţiile emise de telefon
Publicat: 23.07.2017
Recent m-am întânit cu un prieten, care tocmai îşi cumpărase un smartphone Samsung Galaxy S8. Am observat că pe spatele telefonului avea lipit un sticker „anti-radiaţie”, cumpărat din Germania. L-am întrebat de ce a pus aşa ceva pe telefon şi mi-a răspuns că el a auzit că este eficient. Prietenul meu este un om pasionat de tehnologie, cultivat şi directorul executiv al unei companii mari. M-am întrebat cum ar putea cineva ca el să cumpere un astfel de produs, care este, nu mi-e teamă să o spun, total inutil? Dacă un om aflat la zi cu noutăţile în tehnologie pică în plasa celor care vând şi promovează aceste cipuri, atunci este clar că milioane de oameni mai puţin informaţi sunt „victime” sigure ale acestei înşelătorii.

Comisia Federală pentru Comerţ din SUA, U.S. Federal Trade Commission (FTC), a amendat doi producători de astfel de dispozitive pentru faptul că promovau produse ale căror beneficii nu erau demonstrate. Mai mult, în 2011 FTC a lansat un avertisment prin care le-a atras atenţia consumatorilor în legătură cu această înşelătorie.

Acum voi explica şi de ce este o înşelătorie. În primul rând, nu există un studiu serios care să demonstreze că aceste dispozitive sunt eficiente.
 
Telefoanele emit, într-adevăr, radiaţii.
 
Radiaţiile electromagnetice sunt de mai multe tipuri, iar unele sunt cu adevărat dăunătoare pentru organismele vii. Totuşi, radiaţia emisă de un dispozitiv mobil nu este periculoasă şi este mult mai slabă decât cea generată de alte obiecte din jur. Această „radiaţie periculoasă” de care se tem mulţi oameni este de fapt modalitatea prin care telefonul mobil comunică cu turnul pe care se află cea mai apropiată celulă a reţelei telecom. Orice tentativă de inhibare a ei poate afecta performanţele dispozitivului (semnalul sau conectarea la internetul mobil). Aşa că, dacă aceste dispozitive chiar ar funcţiona, ele ar distruge o funcţie importantă a unui telefon. 
 
Citeşte continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase