Home » Lumea digitală » Într-o bază de date utilizată de hackeri au fost descoperite peste 770 de milioane de adrese de e-mail şi parole

Într-o bază de date utilizată de hackeri au fost descoperite peste 770 de milioane de adrese de e-mail şi parole

Publicat: 18.01.2019
Într-o bază de date utilizată de hackeri au fost descoperite peste 770 de milioane de adrese de e-mail şi parole
Peste 770 de milioane de adrese de e-mail şi parole au fost descoperite într-o bază de date care ar fi utilizată de hackeri, informează Press Association.

Conform specialistului în securitate cibernetică Troy Hunt, baza de date conţine peste 2,6 miliarde de înregistrări cu aproximativ 773 de milioane de adrese de e-mail unice şi mai mult de 21 de milioane de parole unice.

Baza de date, numită Collection #1, a fost descoperită pe „un popular forum de hacking”.

Collection #1 a fost compilată din peste 2.000 de „breşe de securitate” şi nu pare a conţine informaţii sensibile de tipul celor legate de situaţii financiare personale şi detalii despre carduri de credit. Baza de date este una dintre cele mai mari de acest tip descoperite până în prezent.

Expertul mai susţine că analiza făcută de el sugerează că aproximativ 140 de milioane dintre adresele de e-mail din această bază de date nu au mai fost vizate anterior în timpul unor acţiuni de tip hacking.

Hunt afirmă că lista poate fi folosită de hackeri pentru a pune la cale alte atacuri cibernetice, în care utilizatorii şi parolele sunt introduse pe platforme online diverse, unde să se forţeze accesul în alte conturi.

„Cu alte cuvinte, oamenii iau liste ca acestea care conţin adrese de e-mail şi parole, apoi încearcă să vadă unde le pot folosi”, a declarat Hunt.

Specialitul în securitate cibernetică recomandă utilizatorii să verifice pe site-ul de monitorizare a incidentelor de tip hacking Have I Been Pwned dacă adresele lor de e-mail şi parolele au fost expuse.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase