Home » Știință » Numărul partenerilor mamei influenţează relaţiile amoroase ale copiilor

Numărul partenerilor mamei influenţează relaţiile amoroase ale copiilor

Numărul partenerilor mamei influenţează relaţiile amoroase ale copiilor
Publicat: 20.11.2018
Persoanele ale căror mame au avut mai mulţi parteneri deseori urmăresc acelaşi traseu. Rezultatele unui studiu arată că mamele ar transmite către copiii trăsăturile de personalitate şi cele asociate relaţiilor.

„Rezultatele noastre sugerează că mamele au anumite caracteristici ce le fac să fie mai mult sau mai puţin dezirabile”, a declarat Claire Kamp  Dush, principalul autor al studiului din cadrul Universităţii din Ohio.

„Copiii moştenesc şi învaţă aceste abilităţi şi comportamente şi le pot utiliza în cadrul relaţiilor lor”, a adăugat ea. Conform Phys, studii anterioare au arătat că persoanele născute în familii divorţate sunt mai predispuse să facă acelaşi lucru ca adulţi.

„Acum nu este vorba doar despre divorţ. Mulţi copii văd divorţul părinţilor, noile relaţii şi finalitatea acestora. Toate relaţiile pot influenţa comportamentul copiilor, după cum am putut observa şi în studiu”, a declarat Dush. Datele studiului fac parte din două anchete ce au urmărit participanţii timp de 24 de ani. Datele conţin caracteristici precum cele legate de căsătorie sau divorţ, dar şi despre relaţii de concubinaj şi despărţiri.

Studiul a inclus 7.152 de persoane, iar specialiştii au observat că numărul partenerilor de concubinaj ai mamei au fost asemănători cu cei ai copiilor.  De asemenea, fraţii expuşi relaţiilor mamei pentru o perioadă mai lungă de timp au avut mai mulţi parteneri ca adulţi. „Concubinajul poate părea un lucru mai atractiv, fără angajamente, dacă mama este implicată într-o astfel de relaţie pentru o perioadă mai îndelungată. Acest lucru poate duce la mai mulţi parteneri deoarece concubinajul se încheie mai des în despărţiri”, a declarat Dush.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum influenţează ALCOOLUL relaţiile romantice

Motivele pentru care un bărbat ajunge să-şi înşele partenera pe care o iubeşte

1 din 2 români a avut o relaţie la locul de muncă. Care au fost consecinţele

Top CINCI aspecte despre sex pe care le poţi învăţa de la un bărbat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase