Home » Lumea digitală » Bicicleta sau trotineta electronică pot fi securizate cu „lacăte” inteligente

Bicicleta sau trotineta electronică pot fi securizate cu „lacăte” inteligente

Bicicleta sau trotineta electronică pot fi securizate cu „lacăte” inteligente
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 08.08.2020

Lacătele tradiționale nu mai sunt suficient de sigure pentru asigurarea bicicletei sau trotinetei electrice. Au apărut dispozitivele inteligente care pot fi blocate cu ajutorul telefonului sau a amprentei utilizatorului.

Nimeni nu îşi doreşte să fie victima unui furt, mai ales dacă este vorba despre bicicleta sau trotineta electronică folosită în fiecare zi pentru a ajunge la locul de muncă.

Tot mai multe dispozitive inteligente oferă protecţie.

Cum funcționează astfel de „lacăte” inteligente

WGCC Fingerprint Padlock costă doar 30 de dolari şi funcţionează foarte simplu: se pune degetul pe senzorul de amprentă şi se deblochează. Cu telefonul pot fi înregistrate până la 15 amprente diferite.

Igloohome Smart Padlock este la un nivel superior: se poate afla de pe telefon de fiecare dată când încuietoarea a fost deblocată. Preţul este ceva mai piperat: 110 de dolari.

Totuși, nu toate dispozitivele sunt de încredere

Nu toate dispozitivele de acest fel sunt însă de încredere, scrie Mediafax.

„Am deschis cutia, am învârtit partea din spate a lacătului ca pe un borcan de dulciuri şi am ajuns la bateria susţinută de 3 şuruburi. Şi în aproximativ 30 de secunde am dat la o parte panoul din faţă, am scos şuruburile şi tot ce era în interior. Iar toate lucrurile care înainte erau ale mele nu mai sunt acum”, arată JerryRigEverything.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase