Home » Lumea digitală » Deciziile lui Trump ar putea scoate Apple de pe piața chineză

Deciziile lui Trump ar putea scoate Apple de pe piața chineză

Deciziile lui Trump ar putea scoate Apple de pe piața chineză
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 13.08.2020

Decizia administrației Trump de a interzice WeChat ar putea ajuta Huawei, scoțând Apple de pe piața din China.

Mai mult decât o rețea de socializare, WeChat este pentru chinezi un veritabil instrument de supraviețuire, folosit pentru a cumpăra pâine din alimentarele care nu mai acceptă de mult bani cash, informare de pe canalele media, orientare în marile metropole, comunicare și multe altele. Întrebați ce ar alege între WeChat și telefonul iPhone, majoritatea covârșitoare a cetățenilor chinezi ar renunța fără ezitare la produsul Apple.

TikTok nu este singura aplicație „chinezească” vizată de interzicerea prin ordin executiv semnat de președintele Trump. Deși la prima vedere, afectează doar utilizatorii de dispozitive mobile americane, interdicțiile SUA lovesc direct în comunitatea de afaceri, multe companii folosind WeChat ca pe un instrument universal pentru a ține legătura cu partenerii din China. În stare de șoc se află și diaspora foarte numeroasă de cetățeni chinezi aflați fie cu afaceri, la studii sau rezidenți ai comunităților chinezești din SUA, interzicerea WeChat echivalent cu tăierea canalelor de comunicații cu prietenii și familia rămasă în China.

Prin măsurile luate, Trump interzice companiilor americane să facă afaceri prin intermediul WeChat, în condițiile în care aplicația cu peste 1 miliard de utilizatori este folosită pentru aproape orice de consumatorii chinezi, sistemul de plăți electronice și promovare prin social media creând o uriașă piață de desfacere pentru servicii și produse tot felul.

De ce se teme administrația Trump de platforma WeChat

Proiectată să fie un instrument indispensabil pentru „funcționarea” în societatea chineză, WeChat este o sursă inepuizabilă de informații despre utilizatorii săi, aplicația dezvoltată de gigantul Tencent împărțind datele care ating toate aspectele vieții de zi-cu-zi direct cu guvernul chinez. Aflat la butoanele unui puternic aparat de monitorizare în masă, Partidul Comunist Chinez cenzurează în mod frecvent subiecte de natură politică și „optimizează” accesul cetățenilor la surse de informare, blocând cu ajutorul filtrelor automate informațiile pe teme incomode.

Citește continuarea pe Go4it!

La ce riscuri se expun utilizatorii Tik Tok?

Tik Tok se află din nou în centrul unui scandal. Aplicația acuzată din nou de colectare de date

Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care numeşte TikTok o „ameninţare” la securitatea naţională

Anunțul făcut de Microsoft după ce Donald Trump a amenințat că va interzice TikTok în SUA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase