Home » Lumea digitală » Un cercetător propune un motor care se apropie de viteza luminii

Un cercetător propune un motor care se apropie de viteza luminii

Un cercetător propune un motor care se apropie de viteza luminii
Forțele Aeriene ale SUA au comandat o navă hipersonică care va fi folosită ca aeronavă prezidențială.
Publicat: 08.09.2020

Jim Woodward propune un sistem bazat pe mici cristale care vibrează de mii de ori pe secundă atunci când este aplicat un curent electric.

Invenția lui, numită Mach-effect gravitational assist (MEGA), este un sistem de propulsie revoluționar care nu are nevoie de alt combustibil decât curentul electric, transmite Futurism. Ideea este ca nava să accelereze încet, într-o perioadă lungă de timp. Ulterior, vehiculul spațial ar putea atinge viteze apropiate de cea a luminii (aproximativ 300.000 km/s). Electricitatea ar fi oferită la bord de un reactor nuclear, care ar furniza curent electric timp de zeci de ani.

Woodward lucrează la acest proiect de peste 30 de ani. Echipa cercetătărului a conceput chiar și o navă, numită SSI Lambda, care dispune de 1.500 de sisteme MEGA.

Dacă sistemul cercetătorului va fi implementat în viitor și funcționează, oamenii de la bordul navelor care vor călători cu viteze apropiate de cea a luminii se vor întoarce pe Pământ mai tineri, după cum s-a întâmplat deja. Potrivit teoriei lui Einstein privind dilatarea timpului, pentru obiectele care se mişcă cu viteză mai mare timpul trece mai încet.

Nu doar NASA caută un sistem de propulsie eficient pentru navele spațiale

Anunțul cercetătorului vine la puțin timp după ce René Heller și colegii lui de la Institutul Max Planck din Germania au propus o navă, realizată dintr-un nou material, care ar putea ajunge la Proxima Centauri în 185 de ani. Nava, bazată pe vele solare, ar putea atinge o viteză maximă de 6.900 km/s.

Citește continuarea pe Go4it!

ESA şi NASA plănuiesc un impact între un asteroid şi o navă spaţială

China susţine că are o versiune funcţională a motorului ”imposibil”, similar cu cel al NASA. Experimentul necesită schimbarea legilor fizicii – VIDEO

Un material nou ar putea revoluționa zborurile interstelare

Fizicienii se apropie de oferirea unei explicaţii a sistemului de propulsie EmDrive al NASA care poate face posibilă călătoria în afara Sistemului Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase