Home » Lumea digitală » Google Maps va afişa câte cazuri de COVID-19 sunt într-o anumită zonă geografică

Google Maps va afişa câte cazuri de COVID-19 sunt într-o anumită zonă geografică

Google Maps va afişa câte cazuri de COVID-19 sunt într-o anumită zonă geografică
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 25.09.2020

Google lansează o nouă funcţie. Google Maps va afişa câte cazuri de COVID-19 sunt într-o anumită zonă a lumii. Informația îi va ajută pe cei care vor să călătorească.

Reprezentanții Google au anunţat miercuri că au realizat o nouă funcţie a Google Maps care va arăta câte cazuri de COVID-19 sunt într-o zonă geografică. Asta înseamnă că persoanele care călătoresc vor afla imediat cât de rău este afectată zona în care se află sau în care vor să ajungă.

De unde vor proveni informațiile despre COVID-19

Funcţia se lansează săptămâna aceasta pentru telefoanele iPhone şi Android, notrează CNBC.

Informaţiile despre noul coronavirus de pe Google Maps vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă codificată în culori, cu media pe şapte zile a cazurilor noi la 100.000 de persoane într-o anumită zonă, scrie Mediafax.

220 de ţări şi teritorii vor beneficia de noua funcție de la Google Maps

Programul va prezenta informații din 220 de ţări şi teritorii. Oamenii vor folosi Google Maps pentru a vedea cât de afectată este zona în care se află, ceea ce poate fi util dacă boala se răspândeşte rapid în sezonul rece. De asemenea, turiștii vor utiliza funcţia pentru a afla dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a-și face planuri de călătorie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase