Home » Lumea digitală » Momente de tot râsul în timpul unui meci de fotbal: Camera cu inteligență artificială a confundat mingea cu arbitrul

Momente de tot râsul în timpul unui meci de fotbal: Camera cu inteligență artificială a confundat mingea cu arbitrul

Momente de tot râsul în timpul unui meci de fotbal: Camera cu inteligență artificială a confundat mingea cu arbitrul
Sursa foto: Captură Youtube
Publicat: 03.11.2020

Fanii echipei de fotbal Caledonian Thistle FC din Inverness, Scoția, au fost martori la momente de-a dreptul comice săptămâna trecută, după ce o cameră video controlată prin inteligență artificială, instruită automat să filmeze mingea de fotbal, a continuat să confunde capul chelios al arbitrului cu mingea.

Ei bine, care a fost rezultatul? Fani enervați sau amuzați de faptul că nu puteau să urmărească meciul din cauza cadrelor apropiate cu arbitrul și capul său fără păr, după cum se poate observa și într-o filmare a meciului publicată pe platforma Youtube.

„Comentatorul a fost nevoit să prezinte scuze după ce camera a continuat să confunde mingea de fotbal cu arbitrul și capul său fără păr”, arată și un mesaj publicat pe rețeaua de socializare online Twitter.

Un cap fără păr, o adevărată provocare pentru inteligența artificială

În urmă cu doar câteva săptămâni, clubul de fotbal anunța cu mândrie că va folosi o nouă tehnologie pentru a filma meciurile, numită Pixellot, care conține „inteligență artificială și tehnologie de urmărire a mingii pentru a produce imagini de înaltă rezoluție în direct”.

Însă, cel mai probabil clubul nu se aștepta ca tehnologia extrem de avansată să fie complet derutată de un cap fără păr.

Fanii frustrați au ratat momente prețioase din timpul meciului

Totuși, adevărată sursă a frustrării a fost faptul că fanii care urmăreau meciul de acasă au trebuit să suporte imaginile de proastă calitate, aceștia neavând voie să participe la meci din tribune din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, potrivit Futurism.

Mulți fani s-au plâns pe rețelele de socializare că au ratat momentul în care echipa lor a marcat un gol după ce „camera tot continua să filmeze capul chelios al arbitrului”, iar unii fani au sugerat clubului să îi dea arbitrului o perucă sau o pălărie.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă abordare matematică poate simplifica modul în care sunt antrenați algoritmii de inteligență artificială

Inteligența artificială a „readus la viață” 54 de împărați romani. Imaginile sunt uimitoare

Premieră pentru astronomie. Inteligența artificială tocmai a confirmat existența a 50 de noi planete

Oamenii de știință au creat un robot microscopic care ar putea să „meargă” prin corpul uman

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase