Home » Lumea digitală » Hackerii au furat NFT-uri în valoare de 2,2 milioane de dolari de la un colecționar de artă

Hackerii au furat NFT-uri în valoare de 2,2 milioane de dolari de la un colecționar de artă

Publicat: 11.01.2022

Hackerii au furat NFT-uri cotate la 2,2 milioane de dolari de la Todd Kramer, proprietarul Ross + Kramer Gallery. Aceștia au vândut deja mare parte din pradă, inclusiv lucrări din colecția „Maimuța plictisită”.

„Am fost păcălit. Toate maimuțele mele au dispărut. Vă rog să mă ajutați”, a spus Kramer într-un tweet din 30 decembrie, pe care l-a șters ulterior, conform Futurism.

În timp ce mulți susținători ai tehnologiei blockchain laudă virtuțile sistemului său descentralizat, acest lucru a devenit în cele din urmă o pacoste pentru Kramer, care nu a putut apela la nicio autoritate legală pentru a-și recupera NFT-urile.

Hackerii au furat NFT-uri, internauții de pe Twitter au râs

În mod previzibil, după ce hackerii au furat NFT-urile, a urmat o avalanșă de comentarii răutăcioase pe Twitter la adresa proprietarului galeriei.

„Ce bine ar fi fost dacă ar fi existat un fel de autoritate de reglementare care ar putea să facă un fel de asigurare a investițiilor împotriva furtului și a fraudei”, a spus un utilizator.

„Este incredibilă trecerea unor oameni de la a se preface că printează 3D o armă și răstoarnă guvernul cu ea la chemarea polițiștilor pentru că li s-a furat maimuța imaginară”, a scris un altul.

Din fericire pentru Kramer, el a reușit să găsească pe cineva care să-l ajute: piața OpenSea. Platforma de tranzacționare NFT l-a ajutat dea de cumpărătorii imaginilor sale și să reintre în posesia mai multor opere.

Aceste furturi devin tot mai frecvente pe măsură ce NFT-urile cresc în popularitate

Ironia ca OpenSea să se implice într-o platformă presupusă a fi descentralizată a fost remarcată de utilizatori. Mulți au criticat implicarea sa și au condamnat blocarea conturilor de utilizatori de către platformă.

„Luăm în serios furtul și avem politici în vigoare pentru a ne îndeplini obligațiile față de comunitate și pentru a descuraja furtul în ecosistemul mai larg”, a spus OpenSea.

Din păcate, pe măsură ce aceste furturi devin tot mai frecvente pe măsură ce NFT-urile cresc în popularitate, mai mulți oameni vor trebui să se împace cu implicațiile complete ale unui sistem financiar descentralizat. Dar măcar vom rămâne cu tweeturile amuzante rezultate în urma unor astfel de pățanii.

Vă recomandăm să citiți și:

Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk, „un adevărat magnet” pentru pisici

Apple este prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

Spyware-ul FinFisher își îmbunătățește arsenalul pentru evitarea programelor de detectare

Peste 17.000 de conturi au fost atacate de troieni bancari

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase