Home » Natură » Coadă inedită a căluţilor de mare ne-ar putea ajuta să construim roboţii viitorului

Coadă inedită a căluţilor de mare ne-ar putea ajuta să construim roboţii viitorului

Coadă inedită a căluţilor de mare ne-ar putea ajuta să construim roboţii viitorului
Publicat: 04.07.2015
O nouă cercetare despre felul în care funcţionează coadă căluţilor de mare ar putea inspira viitorul roboticii.

O cercetare publicată recent sugerează că forma cozii căluţilor de mare ar putea ajuta la dezvoltarea unor roboţi mai flexibili şi mai durabili. Autorii studiului susţin că această trăsătură este o minune a ingineriei naturale.

Coadă făcută pentru a putea ţine lucruri este alcătuită din circa 36 de segmente pătrate, fiecare cu secţiuni transversale.

„Inginerii au tendinţa de a construi lucruri înţepenite deoarece sunt mai uşor de controlat. Natura face însă lucruri suficient de puternice încât să nu se rupă, dar şi suficient de flexibile încât să poată îndeplini o varietate de sarcini. De aceea, avem multe de învăţat de la aceste animale care ar putea inspira viitoarea generaţie de robotică”, a explicat profesorul Ross Hatton, coautor al cercetării.

Oamenii de ştiinţă sunt preocupaţi la ora actuală de felul în care ar putea face roboţii „duri” mai siguri în momentul în care aceştia trebuie să lucreze cu oamenii „moi”, spre exemplu, atunci când roboţii operează sau când înmânează o unealtă unui muncitor dintr-o fabrică.

Sursă: LA Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase