Home » Natură » Natura poate fi cu adevărat înfricoşătoare: unele specii de şerpi pot zbura – VIDEO

Natura poate fi cu adevărat înfricoşătoare: unele specii de şerpi pot zbura – VIDEO

Natura poate fi cu adevărat înfricoşătoare: unele specii de şerpi pot zbura – VIDEO
Publicat: 02.04.2017
Dintre toate animalele care dau fobii, cele mai proeminente sunt şerpii. Coşmarul se intensifică atunci când aceştia au şi capacitatea de a zbura, aşa cum se întâmplă cu unele specii.

Desigur, nu există specii de şarpe cu aripi, dar există o adaptare care este cel puţin la fel de interesantă. În jungla din sudul şi sud-estul Asiei, şerpii din genul Chrysopelea îşi contorsionează corpul în aşa fel încât să planeze prin aer, precizează Curiosity.

Cercetătorii au descoperit că aceşti şerpi se lansează de pe marginile ramurilor prin legănarea corpului în formă de J, folosindu-şi partea inferioară a corpului. În aer, forma corpului este de S şi se aplatizează într-o formă concavă care îi permită să ţină aerul dedesubt.

Aceştia sunt atât de eficienţi încât sunt consideraţi zburători mai buni ca veveriţele zburătoare. Deşi aceste observaţii sunt impresionante, cercetătorii speră să descopere mai multe în legătură cu adaptările şerpilor care le oferă abilitatea de a zbura, precum constituţia scheleto-musculară.

Există şi veşti bune pentru cei care au fobie faţă de aceste animale. Cele cinci specii sunt puţin veninoase, iar colţii acestora sunt chiar inofensivi pentru oameni.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 lucruri interesante despre serpi

Şerpii indieni vor fi dotaţi cu microcipuri

Top 10 Cei mai veninosi serpi din lume

Nu şerpii au fost prima specie veninoasă. O descoperire recentă a elucidat un mister vechi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase