Home » Natură » Cel mai mare ou de dinozaur fosilizat a fost descoperit în China.Ţara încearcă să oprească traficul ILEGAL de fosile

Cel mai mare ou de dinozaur fosilizat a fost descoperit în China.Ţara încearcă să oprească traficul ILEGAL de fosile

Publicat: 24.05.2017
China este faimoasă pentru fosilele extrem de bine conservate a peste 130 de dinozauri cu pene şi specii primitive de păsări. Cu ajutorul acestor specimene, experţii au reuşit să afle că păsările au evoluat din theropode.

Un alt tip de fosile extrem de importante aflate în China sunt ouăle de dinozaur. În cadrul unui studiu recent a fost dezvăluită descoperirea unuia dintre cele mai mari ouă de dinozauri ,,Macroelongatoolithus’,’ descoperit în provincia Henan. Acesta conţine un schelet complet al unui dinozaur nou, denumit ,,Beibeilong,” informează IFL Science. 

Cazul dezvăluie faptul că descoperirile ştiinţifice nu se bazează doar pe activităţi de cercetare etice şi atente, ci şi pe modul în care guvernele valorifică zonele ştiinţifice. Fosila de ,,Macroelongatoolithus” a fost descoperită la sfârşitul anului 1992, începutul anului 1993, devenind faimoasă după apariţia pe coperta publicaţiei National Geographic din 1996. 

Sursa:  Vladimir Rimbala/Nature Communications

Noua cercetare a încadrat embrionul de dinozaur de 23 centimentri unei specii denumite ,,caenognathide.” Adulţii din acest grup  aveau dimensiuni mari şi aveau un cioc curbat  La maturitate, embrionul ar fi ajuns la peste 8 metri şi ar fi cântărit 1.400 de kilograme. În general, se hrăneau cu seminţe, plante şi ocazional cu animale de dimensiuni reduse. 

În China, exportul fosilelor este ilegal. În 2003, în cadrul unei înţelegeri dintre Statele Unite ale Americii şi China, ,,Beibeilong” a fost transportat către Muzeul pentru Copii din Indianapolis. Fosila a fost repatriată, în 2013, provinciei Henan. Deşi această poveste a avut  un final fericit, multe fosile sunt exportate fără consimţământul autorităţilor. În 1995, trei chinezi au fost prinşi în timp ce încercau să vândă 16 ouă de dinozaur pe piaţa neagră din Austria. 

În prezent, autorităţile din mai multe ţări încearcă să combată acest fenomen. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase