Home » Natură » Câinii sunt spectatori mai buni decât oamenii

Câinii sunt spectatori mai buni decât oamenii

Câinii sunt spectatori mai buni decât oamenii
Publicat: 09.04.2018
Mulţi dintre cei care merg la cinematograf se comportă ca animalele: aruncă pe jos floricele şi alte resturi de mâncare, vorbesc tare cu prietenii lor şi uneori chiar se răstesc la ecran.

 Un comportament care însă nu se întâlneşte la cel mai bun prieten patruped al omului. După cum a constatat proprietara unui cinematograf prietenos pentru câini (dog friendly), câinii se dovedesc a fi mult mai cuminţi în sala întunecoasă de cinema decât clientela bipedă. Este suficient să aibă apă de băut pe culoar, iar sonorul să fie la nivel scăzut pentru a nu le deranja auzul sensibil. Cei mai mulţi dintre câini sunt învăţaţi să-şi facă nevoile înainte de a intra în sala de cinema şi reuşesc să se menţină curaţi pe toată durata unui film de două ore şi jumătate. Filmele sunt atent selecţionate pentru a nu include zgomote bruşte care să agite câinii, iar până acum s-a demonstrat că patrupezii găsesc interesante filmele cu câini, informează Rador

Prin urmare, noul film de animaţie al lui Wes Anderson „Insula câinilor” s-ar putea dovedi un succes pentru patrupezi.  „Sunt printre cei mai liniştiţi spectatori pe care îi avem” spune Kathryn Smith, proprietara unui cinematograf din centrul Londrei, asigurând că „Singurul lucru pe care-l poţi auzi este respiraţia lor”.  Kathryn Smith organizează din luna august a anului trecut proiecţii pentru câini o dată la şase săptămâni, iar ideea ei s-a dovedit a fi un succes în rândul posesorilor de câini care pot merge astfel la cinema însoţiţi de prietenul lor patruped. Dar când nu le place filmul? „Când câinele meu vede alţi câini pe ecran sau jocuri cu mingea, urmăreşte. Dacă nu-l interesează spectacolul, îşi vede de treaba lui şi de obicei doarme”, spune o spectatoare entuziasmată de ideea unui cinema dog friendly. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase