Home » Natură » VIDEO. Natura poate fi înfricoşătoare – acest şarpe îşi consumă prada într-un mod bizar, total diferit faţă de cum obişnuiesc şerpii să mănânce

VIDEO. Natura poate fi înfricoşătoare – acest şarpe îşi consumă prada într-un mod bizar, total diferit faţă de cum obişnuiesc şerpii să mănânce

VIDEO. Natura poate fi înfricoşătoare – acest şarpe îşi consumă prada într-un mod bizar, total diferit faţă de cum obişnuiesc şerpii să mănânce
Publicat: 14.04.2018
Un şarpe de apă din sud-estul Asiei a găsit o metodă de a rupe prada în bucăţi - ceea ce este destul de impresionant pentru un animal fără membre.

Şerpii nu au cu ce să ţină prada sau dinţi pentru mestecat sau rupt, astfel că înghiţirea victimei este singura soluţie, scrie Science Alert.

Şarpele din specia Gerarda prevostiana contrazice afirmaţia de mai sus. O echipă de cercetători de la Universitatea din Cincinnati a descoperit că acest şarpe a găsit o metodă inedită de a se putea hrăni cu crabi, care au carapace ţepoase şi tari şi astfel ar fi fost evitaţi de un prădător precum şarpele.

După cum reiese din studiu, şerpii au găsit o mică fereastră în care carapacea crabilor este încă moale, imediat după renunţarea la exoschelet atunci când creşte. Este o fereastră de timp extrem de scurtă, pentru că exoscheletul se întăreşte într-o oră.

Pentru a fragmenta prada, şarpele se roteşte de câteva ori, o acţiune similară ca cea realizată de crocodili în apă. De asemenea, şerpii smulg picioarele crabilor şi îi mănâncă separat.

Cu ajutorul acestei metode, şerpii au găsit o sursă de hrană care până acum este nefolosită de niciun alt animal, permiţându-le să supravieţuiască în nişa ecologică ocupată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Balaurul dobrogean: cel mai mare şarpe din România şi monştrii din basmele noastre

Şerpii australieni nu mai sunt cei mai periculoşi din lume

Misterul şerpilor zburători: au descifrat oamenii de ştiinţă secretul acestor vieţuitoare? (VIDEO)

Un adolescent australian a supravieţuit atacului celui mai veninos şarpe din lume (VIDEO)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase