Home » Natură » Podul crocodililor, cea mai ciudată atracţie turistică din Costa Rica – VIDEO

Podul crocodililor, cea mai ciudată atracţie turistică din Costa Rica – VIDEO

Podul crocodililor, cea mai ciudată atracţie turistică din Costa Rica – VIDEO
Publicat: 06.05.2019
La doar câţiva kilometri distanţă de Parcul Naţional Carara, Costa Rica, a apărut un alt punct de atracţie pentru turişti: un pod, cunoscut sub numele de podul crocodililor.

De-a lungul autostrăzii principale care face legătura dintre capitala San Jose şi oraşul Jaco, sub podul principal de sub râul Tarcoles, se adună zilnic o mulţime de crocodili. Reptilele, care au ales acel loc pentru a sta la plajă, formează „un pod” al lor, întinzându-se pe câţiva metri, relatează CNN, citat de Gândul.

Reptilele fac parte din specia de crocodili americani, o specie care poate ajunge să cântărească sute de kilograme şi care are aproximativ 4 metri, iar acestui tip de crocodil îi place să stea în apă sărată.

Economia zonei ia amploare datorită numărului mare de turişti care se opresc să pozeze crocodilii. Localnicii au început să vândă jucării în formă de crocodil, iar unii chiar oferă plimbări pe râu pentru ca turiştii să se apropie cât mai mult de animale. De asemenea, mai multe restaurante s-au deschis în zonă care poartă, bineînţeles, numele de „Cocodrilo”.

Momentan, punctul de atracţie nu a ajuns să fie chiar atât de cunoscut, însă autorităţile iau în calcul şi posibilitatea ca numărul excursioniştilor să se mărească datorită reţelelor de socializare, dar şi datorită interesului pe care mass-media l-a acordat subiectului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase