Home » Natura » Reacţia unei vulpi când descoperă camera de filmare instalată în Parcul Naţional Semenic – VIDEO

Reacţia unei vulpi când descoperă camera de filmare instalată în Parcul Naţional Semenic – VIDEO

05.23.2019
Reacţia unei vulpi când descoperă camera de filmare instalată în Parcul Naţional Semenic – VIDEO
O vulpe curioasă, ieşită la vânătoare într-o pădure din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, a descoperit camera cu senzori de mişcare instalată de angajaţii Romsilva, care au postat apoi filmarea pe Facebook.

În imaginile surprinse de camera instalată de specialişti în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului se vede cum vulpea se uită spre camera de filmare, adulmecă, vrea să plece, dar se opreşte şi mai aruncă o privire spre aparatul montat în pădure.

Potrivit specialiştilor Romsilva, vulpea, un mamifer omnivor, care vânează mamifere mici, găseşte în pădurile din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului condiţii optime de adăpost, linişte şi hrană.

Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării şi are o suprafaţă de 36.052 hectare.

Aici mai trăiesc şi alte specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, mistreţul, cerbul sau căpriorul şi jderul, precum şi numeroase specii de peşti, păsări şi nevertebrate.